Изберете Страница

Apple пусна официалната iOS 14.6

Снощи Apple пусна официалната версия на iOS 14.6. Тази актуализация включва поддръжка на Apple Card Family, абонаменти за Apple Podcasts, подобрения за AirTag и др. Можете да свалите актуализацията по стандартния начин от менюто за настройки.

Какво е новото? След пускането на iOS 14.5 миналия месец, iOS 14.6 е следващата голяма актуализация. Една от промените, които носи тя е Apple Card Family. Функцията беше обявена на специалното събитие на Apple миналия месец и позволява на потребителите да споделят своята Apple Card чрез Family Sharing.

Картата може да бъде споделена с до 5 души, включително всеки, навършил 13 години във вашата група за семейно споделяне. Функцията осигурява проследяване и управление на разходите с незадължителни лимити и контроли за споделяне на кредита.

iOS 14.6 предлага още и поддръжка на приложението Podcasts за новата платформа за абонаменти, което позволява подкастите да предлагат платени абонаменти за предаванията с бонус съдържание, като епизоди без реклами, или такива само за абонати.

Другите нови функции включват актуализации за AirTag, подобрения на достъпността и различни корекции за грешки. Опцията за изгубен режим добавя имейл адрес, вместо телефонен номер за AirTag и мрежови аксесоари Find Мy. AirTag ще показва частично маскиран номер на собственика, когато се почуква с устройство поддържащо NFC.

Що се отнася до достъпността, потребителите на Voice Control могат да отключат своя iPhone първия път след рестарт, като използват само гласа си.

Освен това новата версия на софтуера решава пробламите с Apple Watch, който може да не работи след използване на Lock Phone от часовника. Напомнянията, които се визуализират като празни редове и разширенията за блокиране на повиквания, които не се показват в настройките също са сред фикснатите бъгове. Прекъсванията на връзката с Bluetooth устройства, или това, че те изпращат звук на други устройства по време на активно повикване, също са оправени, както и това, че iPhone може да има намалена производителност по време на стартиране.

Наред с тези новости разбира се имаме и редица корекции за сигурност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This