Изберете Страница

Apple пусна официалната iOS 14.6

Снощи Apple пусна официалната версия на iOS 14.6. Тази актуализация включва поддръжка на Apple Card Family, абонаменти за Apple Podcasts, подобрения за AirTag и др. Можете да свалите актуализацията по стандартния начин от менюто за настройки.

Какво е новото? След пускането на iOS 14.5 миналия месец, iOS 14.6 е следващата голяма актуализация. Една от промените, които носи тя е Apple Card Family. Функцията беше обявена на специалното събитие на Apple миналия месец и позволява на потребителите да споделят своята Apple Card чрез Family Sharing.

Картата може да бъде споделена с до 5 души, включително всеки, навършил 13 години във вашата група за семейно споделяне. Функцията осигурява проследяване и управление на разходите с незадължителни лимити и контроли за споделяне на кредита.

iOS 14.6 предлага още и поддръжка на приложението Podcasts за новата платформа за абонаменти, което позволява подкастите да предлагат платени абонаменти за предаванията с бонус съдържание, като епизоди без реклами, или такива само за абонати.

Другите нови функции включват актуализации за AirTag, подобрения на достъпността и различни корекции за грешки. Опцията за изгубен режим добавя имейл адрес, вместо телефонен номер за AirTag и мрежови аксесоари Find Мy. AirTag ще показва частично маскиран номер на собственика, когато се почуква с устройство поддържащо NFC.

Що се отнася до достъпността, потребителите на Voice Control могат да отключат своя iPhone първия път след рестарт, като използват само гласа си.

Освен това новата версия на софтуера решава пробламите с Apple Watch, който може да не работи след използване на Lock Phone от часовника. Напомнянията, които се визуализират като празни редове и разширенията за блокиране на повиквания, които не се показват в настройките също са сред фикснатите бъгове. Прекъсванията на връзката с Bluetooth устройства, или това, че те изпращат звук на други устройства по време на активно повикване, също са оправени, както и това, че iPhone може да има намалена производителност по време на стартиране.

Наред с тези новости разбира се имаме и редица корекции за сигурност.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This