Снощи Apple пусна официалната версия на iOS 14.6. Тази актуализация включва поддръжка на Apple Card Family, абонаменти за Apple Podcasts, подобрения за AirTag и др. Можете да свалите актуализацията по стандартния начин от менюто за настройки.

Какво е новото? След пускането на iOS 14.5 миналия месец, iOS 14.6 е следващата голяма актуализация. Една от промените, които носи тя е Apple Card Family. Функцията беше обявена на специалното събитие на Apple миналия месец и позволява на потребителите да споделят своята Apple Card чрез Family Sharing.

Картата може да бъде споделена с до 5 души, включително всеки, навършил 13 години във вашата група за семейно споделяне. Функцията осигурява проследяване и управление на разходите с незадължителни лимити и контроли за споделяне на кредита.

iOS 14.6 предлага още и поддръжка на приложението Podcasts за новата платформа за абонаменти, което позволява подкастите да предлагат платени абонаменти за предаванията с бонус съдържание, като епизоди без реклами, или такива само за абонати.

Другите нови функции включват актуализации за AirTag, подобрения на достъпността и различни корекции за грешки. Опцията за изгубен режим добавя имейл адрес, вместо телефонен номер за AirTag и мрежови аксесоари Find Мy. AirTag ще показва частично маскиран номер на собственика, когато се почуква с устройство поддържащо NFC.

Що се отнася до достъпността, потребителите на Voice Control могат да отключат своя iPhone първия път след рестарт, като използват само гласа си.

Освен това новата версия на софтуера решава пробламите с Apple Watch, който може да не работи след използване на Lock Phone от часовника. Напомнянията, които се визуализират като празни редове и разширенията за блокиране на повиквания, които не се показват в настройките също са сред фикснатите бъгове. Прекъсванията на връзката с Bluetooth устройства, или това, че те изпращат звук на други устройства по време на активно повикване, също са оправени, както и това, че iPhone може да има намалена производителност по време на стартиране.

Наред с тези новости разбира се имаме и редица корекции за сигурност.