Снощи Apple пусна и официалната версия на watchOS 3.2 – втората голяма актуализация на операционната система за Apple Watch. Тя може да бъде изтеглена с помощта на приложението Watch на iPhone, а за да я инсталирате е необходимо часовникът да бъде зареден на поне 50%, поставен на зарядното в обхвата на телефона.

WatchOS 3.2 въвежда един нов режим – Theater Mode, който ще позволи на собствениците на Apple Watch да изключат звука на устройството си и да забранят Raise to Wake функцията на места, където е необходима повече дискретност. Те ще могат да получават уведомления от различните приложения, но чрез тактилната обратна вързка, а информацията ще се визуализира след натискане на дигиталната коронка, или докосване на екрана.

Актуализацията носи също и SiriKit, което ще даде възможност на потребителите за използват гласовия асистент да извършване на операции като изпращане на съобщения, плащания, резервации, включване на различни режими, повиквания, или търсене на снимки, което отдавна вече е възможно при iPhone, но е нещо ново за собствениците на Apple Watch.