Изберете страница

Apple пуска нови 13″ и 15″ MacBook Air с чип М3

Apple обяви снощи своята гама от следващо поколение M3 MacBook Air, в 13″ и 15″ размери. Новите модели вече са налични за поръчка и ще започнат да се доставят на 8 март.

Новите лаптопи разполагат с чип M3 с по-висока производителност на CPU и GPU, надграден Neural Engine и до 2 пъти по-бърз Wi-Fi. Чипът вече поддържа и свързване на до два външни дисплея наведнъж, като най-накрая компенсира една от малкото регресии на функциите при прехода от Intel към Apple Silicon.

Основната характеристика на възможността за свързване на два дисплея наведнъж обаче идва с малка странност – тя работи само когато капакът на лаптопа е затворен. Това означава, че вече можете да имате настройка на бюро MacBook Air с два външни дисплея, но лаптопът трябва да остане затворен. Ако капакът е отворен, екранът Air е включен и можете да имате само един активен външен дисплей, точно както при предишните модели M1 и M2.

Това е подобрение за ерата на Apple Silicon на MacBook Air, но все още изостава от това, което беше възможно при Intel Airs. (При Intel Air можете да свържете два външни дисплея и също така активно да използвате собствения екран на лаптопа.)

Що се отнася до спецификациите, M3 MacBook Air разполага с по-бърз 8-ядрен процесор, комбиниран с до 10-ядрен графичен процесор. Apple нарича новия Air „най-добрият потребителски лаптоп в света за AI“ благодарение на включването на по-бърз 16-ядрен Neural Engine. Wi-Fi чиповете са надградени, за да поддържат Wi-Fi 6E, което позволява максимални теоретични скорости на изтегляне, които са два пъти по-бързи от предишното поколение.

Цялостният дизайн на M3 MacBook Air остава същият като модела M2 – екран с тънка рамка с прорез за камера и шаси с плоски ръбове. Това е солидна актуализация на спецификациите както за 13″, така и за 15″ вариант.

Двата размера се предлагат в цветове Midnight, Starlight, Space gray и Silver. Първият има анодизирано покритие за намаляване на видимите пръстови отпечатъци, което беше представено миналата есен на M3 MacBook Pro.

Цената та 13″ MacBook Air с M3 започва от $1099 или $999 за учащи. 15″ модел започва от $1299 или $1199 за учащи. Това са същите ценови точки като предишната гама M2.

13-инчовият M2 MacBook Air остава в продажба на нова по-ниска цена от $999 след спирането на модела M1.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This