Изберете страница

Apple проучва проблем с трептенето на дисплея при Apple Watch Series 9 и Ultra 2

Apple проучва проблем с трептенето на дисплея при Apple Watch Series 9 и Ultra 2, който се проявява като кратко пулсиране при някои от часовниците при активиран режим Always On. Това става ясно от вътрешна бележка до оторизираните сервизни доставчици на компанията.

Бележката не посочва кои модели Apple Watch са засегнати, но проблемът изглежда е най-разпространен при новите Watch Series 9 и Ultra 2, ако се съди по оплакванията на потребители във форумите на MacRumors, Reddit и сайта на Apple Support Community. Той се проявява във всички версии на watchOS 10, включително и последната 10.0.2.

Apple посочва, че доставчиците на сервизни услуги не трябва да поправят засегнатите часовници, а да съветват клиентите да поддържат софтуера им актуален, което предполага, че компанията ще пусне корекция в следващ ъпдейт на watchOS. Не е ясно обаче, дали това ще се случи с watchOS 10.1, която се очаква следващата седмица.

Като временно решение Apple посочва, че клиентите могат да изключат режима Always On от настройките. Компанията проучва и проблем, при който пръстените за активност на циферблата може “внезапно да станат розови”, сочи бележката. Това е друг бъг, за който клиенти съобщават през последните седмици.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This