Изберете страница

Apple проучва проблем с трептенето на дисплея при Apple Watch Series 9 и Ultra 2

Apple проучва проблем с трептенето на дисплея при Apple Watch Series 9 и Ultra 2, който се проявява като кратко пулсиране при някои от часовниците при активиран режим Always On. Това става ясно от вътрешна бележка до оторизираните сервизни доставчици на компанията.

Бележката не посочва кои модели Apple Watch са засегнати, но проблемът изглежда е най-разпространен при новите Watch Series 9 и Ultra 2, ако се съди по оплакванията на потребители във форумите на MacRumors, Reddit и сайта на Apple Support Community. Той се проявява във всички версии на watchOS 10, включително и последната 10.0.2.

Apple посочва, че доставчиците на сервизни услуги не трябва да поправят засегнатите часовници, а да съветват клиентите да поддържат софтуера им актуален, което предполага, че компанията ще пусне корекция в следващ ъпдейт на watchOS. Не е ясно обаче, дали това ще се случи с watchOS 10.1, която се очаква следващата седмица.

Като временно решение Apple посочва, че клиентите могат да изключат режима Always On от настройките. Компанията проучва и проблем, при който пръстените за активност на циферблата може “внезапно да станат розови”, сочи бележката. Това е друг бъг, за който клиенти съобщават през последните седмици.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This