Apple не прави големи пропуски, що се отнася до дизайна, но когато допусне грешка, винаги я поправя и именно това е причината компанията да пусне следващата си програма за възстановяване, която е насочена към част от iMac устройствата.

Според информация на MacRumors, тя касае проблемите с пантата на дисплея на iMac, продадени между декември 2012 и юли 2014 година, като компанията ще поеме разходите за ремонт или ще възстанови вече заплатените от потребителите суми за ремонт.

Бърз преглед на форумите за поддръжка на Apple показва, че много собственици на тези устройства са имали проблем с пантата, която губи способността си да поддържа дисплея под определен ъгъл. Поради тази повреда в шарнира, той се накланя на една страна, а разходите за ремонта могат да надминат 100 долара.

За разлика от останалите подобни програми, тази не е публично обявена на сайта на компанията, но тя вече е уведомила своите доставчици на услуги и ако сте сред собствениците на iMac, който попада в цитирания по-горе период, можете да се обърнете към оторизиран сервиз на Apple за отстраняване на проблема или възстановяване на вече похарчената за това сума.