Изберете Страница

Apple планира нов 15” MacBook с опции за чип М2 и M2 Pro за 2023 година

Apple планира нов 15” MacBook с опции за чип М2 и M2 Pro, който може да излезе на пазара около второто тримесечие на 2023 година, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо. По-рано той посочи, че новият 15” модел може да не е брандиран като MacBook Air, но не предостави никакви подробности за потенциалното му име.

Конфигурациите с чип М2 ще бъдат в комплект с новия двупортов 35W захранващ адаптер на Apple, докато тези с M2 Pro ще се доставят с по-мощен 67W адаптер, твърди още анализаторът. Тези адаптери вече са опции за новия MacBook Air, задвижван от чип М2, който стартира следващия месец.

Освен това Куо посочва, че все още не е чувал за планове за 12” MacBook, за който се говореше по-рано. Миналата седмица журналистът Марк Гърман съобщи, че Apple обмисля пускането на нов 12” лаптоп в края на 2023 или в началото на 2024 година, но не е ясно дали ще е MacBook от нисък клас или MacBook Pro.

През последните седмици се появиха слухове за няколко нови размера MacBook и iPad, планирани за следващата година, а след това Гърман съобщи, че компанията работи върху нов 15” MacBook Air, който може би е именно моделът, за който Куо говори, но подробностите вероятно ще станат ясни с наближаване на премиерата му.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This