Изберете страница

Apple планира да пусне нови услуги

Apple планира да въведе някои подобрения за своите услуги Fitness+ и Apple Pay тази година и да представи изцяло нова услуга за хранителни стоки, която ще се интегрира с приложението Health, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърмън.

В последния си бюлетин Power On гърмън предполага, че се разработват две свързани с финансите услуги, сред които програма за абонамент на хардуер и такава за отложено плащане, която ще позволи на клиентите на Apple Pay да плащат за покупките си на вноски във времето.

Миналия месец Гърмън обясни, че програмата за хардуерен абонамент ще позволи на потребителите да плащат месечна такса, за да получат iPhone, iPad или Mac за срока на абонамента. Твърди се, че Apple се стреми да направи процеса на наемане на устройство много подобен на този за абонамент за iCloud или Apple Music. Това ще се превърне в най-големия тласък в продажбите на Apple досега, но хардуерният абонамент е бил отложен, за да моеж компанията да се съсредоточи върху Apple Pay и услугата за отложено плащане.

Гърмън посочва, че хардуерният абонамент ще бъде внедрен до края на тази година, но потенциално може да бъде отложен до следващата или напълно отменен.

Освен това според слуховете Apple работи и върху нови видове тренировки за Fitness+, които ще пристигнат с iOS 16 по-късно тази година. Компанията проучва и предлагането на услуга, която се интегрира с данни за храненето в приложението Health, но според журналиста тя е доста трудна за прилагане. Гърмън се надява да види и значими подобрения в Apple TV+ тази година.

За разширяването на спектъра услуги на Apple се спекулира отдавна. Някои анализатори твардят, че компанията може да предложи услуги като Podcast+, Stocks+, Mail+ и Health+ в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This