Изберете страница

Apple планира да пусне нови услуги

Apple планира да въведе някои подобрения за своите услуги Fitness+ и Apple Pay тази година и да представи изцяло нова услуга за хранителни стоки, която ще се интегрира с приложението Health, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърмън.

В последния си бюлетин Power On гърмън предполага, че се разработват две свързани с финансите услуги, сред които програма за абонамент на хардуер и такава за отложено плащане, която ще позволи на клиентите на Apple Pay да плащат за покупките си на вноски във времето.

Миналия месец Гърмън обясни, че програмата за хардуерен абонамент ще позволи на потребителите да плащат месечна такса, за да получат iPhone, iPad или Mac за срока на абонамента. Твърди се, че Apple се стреми да направи процеса на наемане на устройство много подобен на този за абонамент за iCloud или Apple Music. Това ще се превърне в най-големия тласък в продажбите на Apple досега, но хардуерният абонамент е бил отложен, за да моеж компанията да се съсредоточи върху Apple Pay и услугата за отложено плащане.

Гърмън посочва, че хардуерният абонамент ще бъде внедрен до края на тази година, но потенциално може да бъде отложен до следващата или напълно отменен.

Освен това според слуховете Apple работи и върху нови видове тренировки за Fitness+, които ще пристигнат с iOS 16 по-късно тази година. Компанията проучва и предлагането на услуга, която се интегрира с данни за храненето в приложението Health, но според журналиста тя е доста трудна за прилагане. Гърмън се надява да види и значими подобрения в Apple TV+ тази година.

За разширяването на спектъра услуги на Apple се спекулира отдавна. Някои анализатори твардят, че компанията може да предложи услуги като Podcast+, Stocks+, Mail+ и Health+ в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This