Изберете Страница

Apple планира да пусне нови услуги

Apple планира да въведе някои подобрения за своите услуги Fitness+ и Apple Pay тази година и да представи изцяло нова услуга за хранителни стоки, която ще се интегрира с приложението Health, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърмън.

В последния си бюлетин Power On гърмън предполага, че се разработват две свързани с финансите услуги, сред които програма за абонамент на хардуер и такава за отложено плащане, която ще позволи на клиентите на Apple Pay да плащат за покупките си на вноски във времето.

Миналия месец Гърмън обясни, че програмата за хардуерен абонамент ще позволи на потребителите да плащат месечна такса, за да получат iPhone, iPad или Mac за срока на абонамента. Твърди се, че Apple се стреми да направи процеса на наемане на устройство много подобен на този за абонамент за iCloud или Apple Music. Това ще се превърне в най-големия тласък в продажбите на Apple досега, но хардуерният абонамент е бил отложен, за да моеж компанията да се съсредоточи върху Apple Pay и услугата за отложено плащане.

Гърмън посочва, че хардуерният абонамент ще бъде внедрен до края на тази година, но потенциално може да бъде отложен до следващата или напълно отменен.

Освен това според слуховете Apple работи и върху нови видове тренировки за Fitness+, които ще пристигнат с iOS 16 по-късно тази година. Компанията проучва и предлагането на услуга, която се интегрира с данни за храненето в приложението Health, но според журналиста тя е доста трудна за прилагане. Гърмън се надява да види и значими подобрения в Apple TV+ тази година.

За разширяването на спектъра услуги на Apple се спекулира отдавна. Някои анализатори твардят, че компанията може да предложи услуги като Podcast+, Stocks+, Mail+ и Health+ в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила

Apple напредва в разработката на своите AR/VR очила, твърдят последните слухове. И не само това – миналата седмица компанията е демонстрирала прототип на устройството пред членове на борда, което сочи, че то вече е в напреднал етап на разработка и може да дебютира...

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Нов слух съживява надеждите на феновете за промяна в дизайна на Apple Watch

Феновете на Apple отдавна си мечтаят за промяна в дизайна на иначе най-продавания смарт часовник в света. Още миналата година се появиха спекулации, че компанията най-сетне ще се вслуша в техните желания и Apple Watch Series 7 ще пристигне с плоски ръбове, подобни на...

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone

Apple експериментира с e-Link външен дисплей за своя сгъваем iPhone, твъди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter. В следващия си пост Куо разясни, че най-вероятно става въпрос за тестване на цветен дисплей с електронно мастило, който предлага по-ярък текст и...

0 коментара

Подайте коментар