Изберете Страница

Apple планира да постави Face ID и notch в MacBook Pro и iMac

Apple възнамерява да внесе биометричната система за идентификация Face ID в своята гама Mac, което включва както преносимите компютри, така и настолните машини. Това става ясно от заявка за патент на компанията, въпреки че за тази стъпка се говореше и преди.

Всъщност така, както Touch ID си проправи път кам iPad, а след това и MacBook Pro/Air, така и Face ID ще достигне до компютрите на гиганта.

В документите се описва “модул за разпознаване на светлина и определяне на потребител на компютърно устройство” и се подчертава това, как потребителите съхраняват чувствителна информация в своите компютри, които се използват за извършване на все по-сложна работа и имат нужда от по-висока защита. Добавянето на Face ID би предотвратило достъпа на неоторизирани лица до информацията, чрез сложна система за идентификация и механизми за удостоверяване. Поради ограниченията във вътрешното пространство, модулът за разпознаване на светлина включва излъчвател, който е в състояние да излъчва предварително определен светлинен модел и светодекодер, който може да го разчита. Патентът обхваща подробности относно спецификата на използване на светлинноточков проектор и интерпретирането на резултатите, но в общи линии става ясно, че системата ще е разположена в прорез, въпреки че е възможно той да не е точно като този на iPhone.

Apple непрекъснато изследва различни технологии, както и начините за тяхното прилагане, а заявката за патент не е доказателство, че такъв продук ще се появи на пазара, но все пак е логично да очакваме Face ID да достигне и до други устройства, освен iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This