Изберете Страница

Apple планира да постави Face ID и notch в MacBook Pro и iMac

Apple възнамерява да внесе биометричната система за идентификация Face ID в своята гама Mac, което включва както преносимите компютри, така и настолните машини. Това става ясно от заявка за патент на компанията, въпреки че за тази стъпка се говореше и преди.

Всъщност така, както Touch ID си проправи път кам iPad, а след това и MacBook Pro/Air, така и Face ID ще достигне до компютрите на гиганта.

В документите се описва “модул за разпознаване на светлина и определяне на потребител на компютърно устройство” и се подчертава това, как потребителите съхраняват чувствителна информация в своите компютри, които се използват за извършване на все по-сложна работа и имат нужда от по-висока защита. Добавянето на Face ID би предотвратило достъпа на неоторизирани лица до информацията, чрез сложна система за идентификация и механизми за удостоверяване. Поради ограниченията във вътрешното пространство, модулът за разпознаване на светлина включва излъчвател, който е в състояние да излъчва предварително определен светлинен модел и светодекодер, който може да го разчита. Патентът обхваща подробности относно спецификата на използване на светлинноточков проектор и интерпретирането на резултатите, но в общи линии става ясно, че системата ще е разположена в прорез, въпреки че е възможно той да не е точно като този на iPhone.

Apple непрекъснато изследва различни технологии, както и начините за тяхното прилагане, а заявката за патент не е доказателство, че такъв продук ще се появи на пазара, но все пак е логично да очакваме Face ID да достигне и до други устройства, освен iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This