Изберете страница

Apple патентова Under Screen Face ID

Apple патентова Under Screen Face ID, който очертава уникална концепция и показва еволюцията на Dynamic Island.

Компанията премина към два изреза в самия дисплеа с моделите iPhone 14 Pro, които нарече Dynamic Island. Това са единични отвори с формата на хапче, умело интегрирани с потребителския интерфейс, чрез увеличаване на видимата им ширина и показване на контекстно съдържание там. Те заместиха прореза в горната част, в който се интегрира Face ID.

Според новия патент, “ единствената стъклена плоча” pd цялата предна част на iPhone, е дългосрочна цел на компанията, но налага намирането на друг начин за скриване на Face ID модулите и селфи камерата. Еволюцията на Dynamic Island отива отвъд започвайки с жестове, направени без докосване на екрана. Патентът описва широк спектър от сензори, които могат да бъдат интегрирани в дисплея и малки прозрачни прозорци, чийто привиден размер и местоположение могат да бъдат ефективно регулирани чрез селективно активиране и деактивиране на отделни пиксели, а позицията на Dynamic Island може да бъде променена.

Според Apple типичният дисплей, използван в нейните продукти, има 13 слоя и тъй като пропускането на светлина през тези области е намалено с до 80%, може ад се наложи да се намали броят на слоевете в зоните, в които са разположени сензорите. Идеята обаче изглежда предоставя начин за разпределяне на тези области, който би ги направил неоткриваеми с невъоръжено око, без да влошава чувствителността на допир или производителността и по начин, който би позволил близките пиксели да бъдат изключени само когато е нужно, за да се увеличи максимално пропускането на светлина.

Разбира се всичко това е само поредният патент на компанията и не е ясно дали и кога той ще се материализира в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This