Изберете Страница

Apple патентова Under Screen Face ID

Apple патентова Under Screen Face ID, който очертава уникална концепция и показва еволюцията на Dynamic Island.

Компанията премина към два изреза в самия дисплеа с моделите iPhone 14 Pro, които нарече Dynamic Island. Това са единични отвори с формата на хапче, умело интегрирани с потребителския интерфейс, чрез увеличаване на видимата им ширина и показване на контекстно съдържание там. Те заместиха прореза в горната част, в който се интегрира Face ID.

Според новия патент, “ единствената стъклена плоча” pd цялата предна част на iPhone, е дългосрочна цел на компанията, но налага намирането на друг начин за скриване на Face ID модулите и селфи камерата. Еволюцията на Dynamic Island отива отвъд започвайки с жестове, направени без докосване на екрана. Патентът описва широк спектър от сензори, които могат да бъдат интегрирани в дисплея и малки прозрачни прозорци, чийто привиден размер и местоположение могат да бъдат ефективно регулирани чрез селективно активиране и деактивиране на отделни пиксели, а позицията на Dynamic Island може да бъде променена.

Според Apple типичният дисплей, използван в нейните продукти, има 13 слоя и тъй като пропускането на светлина през тези области е намалено с до 80%, може ад се наложи да се намали броят на слоевете в зоните, в които са разположени сензорите. Идеята обаче изглежда предоставя начин за разпределяне на тези области, който би ги направил неоткриваеми с невъоръжено око, без да влошава чувствителността на допир или производителността и по начин, който би позволил близките пиксели да бъдат изключени само когато е нужно, за да се увеличи максимално пропускането на светлина.

Разбира се всичко това е само поредният патент на компанията и не е ясно дали и кога той ще се материализира в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This