Изберете страница

Apple патентова Under Screen Face ID

Apple патентова Under Screen Face ID, който очертава уникална концепция и показва еволюцията на Dynamic Island.

Компанията премина към два изреза в самия дисплеа с моделите iPhone 14 Pro, които нарече Dynamic Island. Това са единични отвори с формата на хапче, умело интегрирани с потребителския интерфейс, чрез увеличаване на видимата им ширина и показване на контекстно съдържание там. Те заместиха прореза в горната част, в който се интегрира Face ID.

Според новия патент, “ единствената стъклена плоча” pd цялата предна част на iPhone, е дългосрочна цел на компанията, но налага намирането на друг начин за скриване на Face ID модулите и селфи камерата. Еволюцията на Dynamic Island отива отвъд започвайки с жестове, направени без докосване на екрана. Патентът описва широк спектър от сензори, които могат да бъдат интегрирани в дисплея и малки прозрачни прозорци, чийто привиден размер и местоположение могат да бъдат ефективно регулирани чрез селективно активиране и деактивиране на отделни пиксели, а позицията на Dynamic Island може да бъде променена.

Според Apple типичният дисплей, използван в нейните продукти, има 13 слоя и тъй като пропускането на светлина през тези области е намалено с до 80%, може ад се наложи да се намали броят на слоевете в зоните, в които са разположени сензорите. Идеята обаче изглежда предоставя начин за разпределяне на тези области, който би ги направил неоткриваеми с невъоръжено око, без да влошава чувствителността на допир или производителността и по начин, който би позволил близките пиксели да бъдат изключени само когато е нужно, за да се увеличи максимално пропускането на светлина.

Разбира се всичко това е само поредният патент на компанията и не е ясно дали и кога той ще се материализира в реален продукт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This