Изберете страница

Apple патентова система, която ще донесе усещане за кликване при натиск на бутоните на iPhone през кейс

Ако държите своя iPhone в кейс, както повечето потребители правят, със сигурност знаете, че бутоните за сила на звука и захранване, могат да изгубят приятното усещане за щракване при използване. Това е проблем, който Apple смята, че може да разреши и за това свидетелства нов патент, забелязан в базата данни.

В него са описани различни варианти, свързани с устройства и системи, както и методите, които могат да запазят оригиналното усещане за бутон, след като електронно устройство е свързано с аксесоар, който би могъл да промени чувствителността на самия бутон.

Самото електронно устройство включва корпус, задвижващо устройство в него и механизъм за тактилна компенсация. Идеята в общи линии е, магнит да даде възможността при натиск на външната част на кейса, да се създава обратна реакция, симулираща усещането за бутон.

Както при всички останали патенти на Apple, няма как да знаем дали този ще се превърне в реален продукт, или ще си остане само на хартия, но това би било начин компанията да придаде основно предимство на собствените си кейсове, пред тези, произвеждани от трети страни, чиито цено обикновено са значително по-ниски.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This