Изберете Страница

Apple патентова система, която ще донесе усещане за кликване при натиск на бутоните на iPhone през кейс

Ако държите своя iPhone в кейс, както повечето потребители правят, със сигурност знаете, че бутоните за сила на звука и захранване, могат да изгубят приятното усещане за щракване при използване. Това е проблем, който Apple смята, че може да разреши и за това свидетелства нов патент, забелязан в базата данни.

В него са описани различни варианти, свързани с устройства и системи, както и методите, които могат да запазят оригиналното усещане за бутон, след като електронно устройство е свързано с аксесоар, който би могъл да промени чувствителността на самия бутон.

Самото електронно устройство включва корпус, задвижващо устройство в него и механизъм за тактилна компенсация. Идеята в общи линии е, магнит да даде възможността при натиск на външната част на кейса, да се създава обратна реакция, симулираща усещането за бутон.

Както при всички останали патенти на Apple, няма как да знаем дали този ще се превърне в реален продукт, или ще си остане само на хартия, но това би било начин компанията да придаде основно предимство на собствените си кейсове, пред тези, произвеждани от трети страни, чиито цено обикновено са значително по-ниски.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16

81% от всички iPhone работят с iOS 16, която беше пусната през септември миналата година, сочи сайтът за разработчици на Apple, броени дни преди премиерата на iOS 17. 13% са устройствата с iOS 15, която все още получава корекции за сигурност и само 6% работят с...

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This