Ако държите своя iPhone в кейс, както повечето потребители правят, със сигурност знаете, че бутоните за сила на звука и захранване, могат да изгубят приятното усещане за щракване при използване. Това е проблем, който Apple смята, че може да разреши и за това свидетелства нов патент, забелязан в базата данни.

В него са описани различни варианти, свързани с устройства и системи, както и методите, които могат да запазят оригиналното усещане за бутон, след като електронно устройство е свързано с аксесоар, който би могъл да промени чувствителността на самия бутон.

Самото електронно устройство включва корпус, задвижващо устройство в него и механизъм за тактилна компенсация. Идеята в общи линии е, магнит да даде възможността при натиск на външната част на кейса, да се създава обратна реакция, симулираща усещането за бутон.

Както при всички останали патенти на Apple, няма как да знаем дали този ще се превърне в реален продукт, или ще си остане само на хартия, но това би било начин компанията да придаде основно предимство на собствените си кейсове, пред тези, произвеждани от трети страни, чиито цено обикновено са значително по-ниски.