Apple е получила патент за сензор, който може да определи колко сте хидратирани или дехидратирани. Това може да е идеално допълнение за спортисти и бегачи, които използват Apple Watch.

Патентът описва как сензорът може да се използва за предоставяне на обратна връзка за нивата на хидратация, докато работите, за да сте наясно с нуждата на тялото от хидратация. Той ще прави това като измерва колко добре потта ви провежда електричество – добрата проводимост може да е лоша новина, защото може да показва висока концентрация на електролити, знак за лоша хидратация. Използването на тази технология означава, че Apple Watch може да ви наблюдава, без да има нужда от скъпи инвазивни и ненадеждни сензори.

Разира се получаването на патент не означава, че дадена функция непременно ще влезе в производство, а дори и това да се случи, със сигурност няма да е в Apple Watch Series 7, но предвид амбициите на Apple към здравеопазването и очевидната простота на добавяне на подобен сензор, може би можем да го очакваме в часовника следващата есен.