Изберете Страница

Apple патентова дисплей за iPhone с променлива скорост на опресняване до 240 Hz

Нов патент на Apple, публикуван от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, описва дисплей на iPhone, който може да актуализира съдържанието 2, 3 и дори 4 пъти по-бързо. Например, ако телефонът има дисплей с честота 60 Hz, новият режим може автоматично да увеличи променливата честота на опресняване до 120, 180 или 240 Hz.

За тези, които не са запознати, честотата на опресняване се отнася до това колко пъти даден дисплей се опреснява всяка секунда. Колкото по-висока е тя, толкова по-плавно ще е съдържанието на дисплея. Всички текущи модели iPhone имат честота на опресняване от 60 Hz, но от 2017 година, iPad Pro разполага с технологията ProMotion, позволяваща променлива честота на опресняване до 120 Hz.

Слуховете, че тази опция ще пристигне за iPhone 12 се оказаха грешни, но сега много източници посочват, че това може да се случи със следващото поколение iPhone. В слуховете за iPhone 12 се посочваше, че устройството ще може да превключва между 60 и 120 Hz, в зависимост от това какво прави потребителя на дисплея, за да запази живота на батерията.

Липсата на по-висока честота на опресняване в iPhone досега, може да е свързана с факта, че Apple е склонна да стъпва внимателно, когато добавя функции като ProMotion, които биха могли да навредят на живота на батерията, или системната производителност. Слуховете предполагат, че компанията ще преодолее колебанията си, когато приеме LTPO технологията с ниска мощност за моделите от серия iPhone 13, позволяваща 120 Hz честота на опресняване, без значително влияние върху живота на батерията.

По-високата честота на опресняване може да е от полза при някои случаи, като игри и добавена реалност. Ако просто гледате филм, дисплеят ще може да се връща към 60 Hz, за да пести енергия. Тази седмица слуховете сочат още, че iPhone 13 ще пристигне с always-on дисплей, който позволява винаги да имате достъп до важна информация, като час, дата, или процент на батерията. Всички модели след iPhone X разполагат с OLED дисплеи, което означава, че всеки пиксел се контролира индивидуално, позволявайки на устройството да осветява само тези, които са необходими за показване на ограничена информация, запазвайки живота на батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This