Изберете Страница

Apple патентова дисплей за iPhone с променлива скорост на опресняване до 240 Hz

Нов патент на Apple, публикуван от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, описва дисплей на iPhone, който може да актуализира съдържанието 2, 3 и дори 4 пъти по-бързо. Например, ако телефонът има дисплей с честота 60 Hz, новият режим може автоматично да увеличи променливата честота на опресняване до 120, 180 или 240 Hz.

За тези, които не са запознати, честотата на опресняване се отнася до това колко пъти даден дисплей се опреснява всяка секунда. Колкото по-висока е тя, толкова по-плавно ще е съдържанието на дисплея. Всички текущи модели iPhone имат честота на опресняване от 60 Hz, но от 2017 година, iPad Pro разполага с технологията ProMotion, позволяваща променлива честота на опресняване до 120 Hz.

Слуховете, че тази опция ще пристигне за iPhone 12 се оказаха грешни, но сега много източници посочват, че това може да се случи със следващото поколение iPhone. В слуховете за iPhone 12 се посочваше, че устройството ще може да превключва между 60 и 120 Hz, в зависимост от това какво прави потребителя на дисплея, за да запази живота на батерията.

Липсата на по-висока честота на опресняване в iPhone досега, може да е свързана с факта, че Apple е склонна да стъпва внимателно, когато добавя функции като ProMotion, които биха могли да навредят на живота на батерията, или системната производителност. Слуховете предполагат, че компанията ще преодолее колебанията си, когато приеме LTPO технологията с ниска мощност за моделите от серия iPhone 13, позволяваща 120 Hz честота на опресняване, без значително влияние върху живота на батерията.

По-високата честота на опресняване може да е от полза при някои случаи, като игри и добавена реалност. Ако просто гледате филм, дисплеят ще може да се връща към 60 Hz, за да пести енергия. Тази седмица слуховете сочат още, че iPhone 13 ще пристигне с always-on дисплей, който позволява винаги да имате достъп до важна информация, като час, дата, или процент на батерията. Всички модели след iPhone X разполагат с OLED дисплеи, което означава, че всеки пиксел се контролира индивидуално, позволявайки на устройството да осветява само тези, които са необходими за показване на ограничена информация, запазвайки живота на батерията.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This