Изберете Страница

Apple очаква iPhone 14 да се продава по-добре от своя предшественик

Въпреки че серията iPhone 13 е голям хит и оглавява класацията за продажби на смартфони, Apple очаква iPhone 14 да се продава по-добре, твърди Sina Finance и добавя, че новите модели вече са в процес на пробно производство, а масовото е планирано да започне следващия месец.

Тази година Apple отново ще предложи четири модела – 6.1” iPhone 14, 6.7” iPhone 14 Plus, 6.1” iPhone 14 Pro и 6.7” iPhone 14 Pro Max. Разликата между първите две и последните две устройства обаче, отново ще е голяма. iPhone 14 Pro/Pro Max ще получат новия чипсет А16, докато стандартните модели ще си останат с миналогодишния чип А15. Премиум устройствата ще пристигнат с обновен дизайн на дисплея, като прорезът ще бъде заменен от два овални отвора, ще имат по-бърза LPDDR5 RAM и 48 МР камера.

Слуховете сочат, че Apple е заявила на своите доставчици, че първоначалните продажби на серията iPhone 14 ще надхвърлят тези на iPhone 13. Тази прогноза може би се дължи на факта, че сега, през юли, доставките на iPhone 13 бяха с 33% по-високи от тези на предходната серия по същото време миналата година, а търсенето на устройствата продължава да расте.

ETNews пък твърди, че Samsung Display ще достави 145 милиона средни и малки OLED панели през третото тримесечие на годината, които ще се използват за Galaxy S22 и iPhone 14. Очаква се доставките на OLED панели за четирите модела iPhone 14 да достигнат 80 милиона броя.

Наскоро се появи информация, че Apple може да представи iPhone 14 на 13 септември, което, ако е вярно означава, че предварителните поръчки могат да започнат та 16 септември, а устройствата да бъдат пуснати на пазара на 23 септември. Последните данни сочат, че iPhone 13 е най-популярният смартфон през първото тримесечие на 2022 година, а iPhone 13 Pro Max, най-добрият модел на компанията за миналата година е на второ място.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This