Изберете страница

Apple очаква iPhone 14 да се продава по-добре от своя предшественик

Въпреки че серията iPhone 13 е голям хит и оглавява класацията за продажби на смартфони, Apple очаква iPhone 14 да се продава по-добре, твърди Sina Finance и добавя, че новите модели вече са в процес на пробно производство, а масовото е планирано да започне следващия месец.

Тази година Apple отново ще предложи четири модела – 6.1” iPhone 14, 6.7” iPhone 14 Plus, 6.1” iPhone 14 Pro и 6.7” iPhone 14 Pro Max. Разликата между първите две и последните две устройства обаче, отново ще е голяма. iPhone 14 Pro/Pro Max ще получат новия чипсет А16, докато стандартните модели ще си останат с миналогодишния чип А15. Премиум устройствата ще пристигнат с обновен дизайн на дисплея, като прорезът ще бъде заменен от два овални отвора, ще имат по-бърза LPDDR5 RAM и 48 МР камера.

Слуховете сочат, че Apple е заявила на своите доставчици, че първоначалните продажби на серията iPhone 14 ще надхвърлят тези на iPhone 13. Тази прогноза може би се дължи на факта, че сега, през юли, доставките на iPhone 13 бяха с 33% по-високи от тези на предходната серия по същото време миналата година, а търсенето на устройствата продължава да расте.

ETNews пък твърди, че Samsung Display ще достави 145 милиона средни и малки OLED панели през третото тримесечие на годината, които ще се използват за Galaxy S22 и iPhone 14. Очаква се доставките на OLED панели за четирите модела iPhone 14 да достигнат 80 милиона броя.

Наскоро се появи информация, че Apple може да представи iPhone 14 на 13 септември, което, ако е вярно означава, че предварителните поръчки могат да започнат та 16 септември, а устройствата да бъдат пуснати на пазара на 23 септември. Последните данни сочат, че iPhone 13 е най-популярният смартфон през първото тримесечие на 2022 година, а iPhone 13 Pro Max, най-добрият модел на компанията за миналата година е на второ място.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This