Изберете Страница

Apple очаква iPhone 14 да се продава по-добре от своя предшественик

Въпреки че серията iPhone 13 е голям хит и оглавява класацията за продажби на смартфони, Apple очаква iPhone 14 да се продава по-добре, твърди Sina Finance и добавя, че новите модели вече са в процес на пробно производство, а масовото е планирано да започне следващия месец.

Тази година Apple отново ще предложи четири модела – 6.1” iPhone 14, 6.7” iPhone 14 Plus, 6.1” iPhone 14 Pro и 6.7” iPhone 14 Pro Max. Разликата между първите две и последните две устройства обаче, отново ще е голяма. iPhone 14 Pro/Pro Max ще получат новия чипсет А16, докато стандартните модели ще си останат с миналогодишния чип А15. Премиум устройствата ще пристигнат с обновен дизайн на дисплея, като прорезът ще бъде заменен от два овални отвора, ще имат по-бърза LPDDR5 RAM и 48 МР камера.

Слуховете сочат, че Apple е заявила на своите доставчици, че първоначалните продажби на серията iPhone 14 ще надхвърлят тези на iPhone 13. Тази прогноза може би се дължи на факта, че сега, през юли, доставките на iPhone 13 бяха с 33% по-високи от тези на предходната серия по същото време миналата година, а търсенето на устройствата продължава да расте.

ETNews пък твърди, че Samsung Display ще достави 145 милиона средни и малки OLED панели през третото тримесечие на годината, които ще се използват за Galaxy S22 и iPhone 14. Очаква се доставките на OLED панели за четирите модела iPhone 14 да достигнат 80 милиона броя.

Наскоро се появи информация, че Apple може да представи iPhone 14 на 13 септември, което, ако е вярно означава, че предварителните поръчки могат да започнат та 16 септември, а устройствата да бъдат пуснати на пазара на 23 септември. Последните данни сочат, че iPhone 13 е най-популярният смартфон през първото тримесечие на 2022 година, а iPhone 13 Pro Max, най-добрият модел на компанията за миналата година е на второ място.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This