Изберете страница

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година.

Въпреки това печалбите за първото тримесечие надминават очакванията на фона на слабите продажби на iPhone и проблемите с доставките.

Миналата година по същото време Apple сподели, че е достигнала 1.8 милиарда активни устройства. Това означава, че е добавила повече от 200 милиона устройства през последните 12 месеца, което е впечатляващо, въпреки че данните са общи и не се посочват конкретни модели. Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук и финансовият директор Лука Маестри отдадоха ръста на високата удовлетвореност и лоялност на клиентите и рекордния брой преминали към екосистемата от Android.

Що се отнася до услугите, компанията отчита рекордните 20.8 милиарда долара приходи за тримесечието, които надминават прогнозните 19.5 милиарда. Платените абонаменти са 935 милиона, което е със 150 милиона повече от предходната година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This