Изберете Страница

Apple отлага дебюта на своите AR/VR очила до юни

Apple е отложила дебюта на своите AR/VR очила до юни, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Това според слуховете, означава закъснение с два месеца и се очаква устройството да бъде показано по време на WWDC 2023.

След продължителни тестове, компанията е установила, че все още има проблеми с хардуера и софтуар, които трябва да бъдат коригирани, твърди Гърман. Това не е първият път, когато Apple отлага премиерата на своите AR/VR очила, след като първоначално те се очакваха в средата на миналата година, след това през януари 2023 и през април 2023. Не е ясно какво ще означава това забавяне за пролетното хардуерно събитие на компанията, тъй като тя има няколко други потенциални големи актуализации на устройства като 15” MacBook Air и нов Mac Pro със собствен чипсет.

След като очилата бъдат показани по време на WWDC, Apple ще продължи работата си по тях, преди да ги пусне на пазара по-късно през годината. Гърман предупреждава, че датата на пускане отново може да се промени, но компанията се старае това да се случи до края на годината, ако изобщо е възможно, тъй като това е нейният основен продукт за 2023.

Apple все още работи по отстраняване на проблеми с функциите за управление с ръце и очи, а слуховете предполагат, че очилата ще могат да бъдат контролирани с жестове – приложенията ще могат да бъдат избирани с очи, а след това активирани с ръка например. Очаква се цената на AR/VR очилата да е около 3000 долара, което определено ще ограничи броя на притежателите им, но компанията работи и по по-евтин модел от второ поколение с по-достъпна цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This