Изберете страница

Apple отлага дебюта на своите AR/VR очила до юни

Apple е отложила дебюта на своите AR/VR очила до юни, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Това според слуховете, означава закъснение с два месеца и се очаква устройството да бъде показано по време на WWDC 2023.

След продължителни тестове, компанията е установила, че все още има проблеми с хардуера и софтуар, които трябва да бъдат коригирани, твърди Гърман. Това не е първият път, когато Apple отлага премиерата на своите AR/VR очила, след като първоначално те се очакваха в средата на миналата година, след това през януари 2023 и през април 2023. Не е ясно какво ще означава това забавяне за пролетното хардуерно събитие на компанията, тъй като тя има няколко други потенциални големи актуализации на устройства като 15” MacBook Air и нов Mac Pro със собствен чипсет.

След като очилата бъдат показани по време на WWDC, Apple ще продължи работата си по тях, преди да ги пусне на пазара по-късно през годината. Гърман предупреждава, че датата на пускане отново може да се промени, но компанията се старае това да се случи до края на годината, ако изобщо е възможно, тъй като това е нейният основен продукт за 2023.

Apple все още работи по отстраняване на проблеми с функциите за управление с ръце и очи, а слуховете предполагат, че очилата ще могат да бъдат контролирани с жестове – приложенията ще могат да бъдат избирани с очи, а след това активирани с ръка например. Очаква се цената на AR/VR очилата да е около 3000 долара, което определено ще ограничи броя на притежателите им, но компанията работи и по по-евтин модел от второ поколение с по-достъпна цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This