Изберете страница

Apple отлага дебюта на своите AR/VR очила до юни

Apple е отложила дебюта на своите AR/VR очила до юни, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Това според слуховете, означава закъснение с два месеца и се очаква устройството да бъде показано по време на WWDC 2023.

След продължителни тестове, компанията е установила, че все още има проблеми с хардуера и софтуар, които трябва да бъдат коригирани, твърди Гърман. Това не е първият път, когато Apple отлага премиерата на своите AR/VR очила, след като първоначално те се очакваха в средата на миналата година, след това през януари 2023 и през април 2023. Не е ясно какво ще означава това забавяне за пролетното хардуерно събитие на компанията, тъй като тя има няколко други потенциални големи актуализации на устройства като 15” MacBook Air и нов Mac Pro със собствен чипсет.

След като очилата бъдат показани по време на WWDC, Apple ще продължи работата си по тях, преди да ги пусне на пазара по-късно през годината. Гърман предупреждава, че датата на пускане отново може да се промени, но компанията се старае това да се случи до края на годината, ако изобщо е възможно, тъй като това е нейният основен продукт за 2023.

Apple все още работи по отстраняване на проблеми с функциите за управление с ръце и очи, а слуховете предполагат, че очилата ще могат да бъдат контролирани с жестове – приложенията ще могат да бъдат избирани с очи, а след това активирани с ръка например. Очаква се цената на AR/VR очилата да е около 3000 долара, което определено ще ограничи броя на притежателите им, но компанията работи и по по-евтин модел от второ поколение с по-достъпна цена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This