Изберете Страница

Apple остава най-ценната марка в света, въпреки спада в продажбите на iPhone

Apple продължава да е най-ценната марка в света за четвърта година, според класацията на Interbrand.

Стойността на американския гигант нарастна с 5%, надвишавайки 178 милиарда долара, като така компанията отново изпреварва Google, Microsoft и Samsung, въпреки по-слабите продажби на iPhone, отчетени за пръв път в историята й, през миналото тримесечие.

interbrand-apple-2016

По този начин Apple доказа стойността на своята екосистема, а анализаторите посочват, че компанията има добри продукти и нейният софтуер и хардуер се свързва не само с красивия дизайн, но и с оперативната съвместимост, което заслужено й носи първото място за четвърта поредна година.

Coca-Cola, Toyota, Mercedes-Benz и GE са единствените компании, извън технологичната индустрия, които допълват десетката в класацията за най-скъп бранд. Всъщност тя включва 100 бранда, от които 28 са в технологичния сектор.

Facebook е определена като една от най-бързо растящите марки, като се придвижва от 29 на 23 място. Lenovo също се присъедини кам водещите брандове, заставайки на позиция номер 100 и е втората китайска компания, след Huawei, която е позиционирана на 88 място.

interbrand-top-growing-2016

Interbrand е една от няколкото компании, които публикуват ежегодно подобни класации, наред с Forbez и BrandZ. Apple се представя изключително добре в тези проучвания през последното десетилетие, като приходите й набъбват с всяка изминала година.

Методологията на Interbrand включва задълбочен анализ както на финансовите резултати, така и конкурентноспособността и способността на компаниите да влияят на избора на клиентите при покупка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

iPhone 15 ще поддържа по-бързо безжично зареждане

Wireless Power Consortium работи с Apple по следващото поколение стандарт Qi2, базиран на MagSafe, твърди нов слух. Това ще осигури по-бързи скорости за безжично зареждане за всички 15W Qi зарядни устройства за iPhone 15. Apple поддържа стандарта за безжично зареждане...

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone

iOS 17 ще донесе функцията за интелигентен дисплей за някои модели iPhone, твърди Bloomberg, броени дни преди Apple да представи новата операционна система по време на WWDC 2023. Журналистът Марк Гърман посочва, че iOS 17 ще добави нов режим на дисплея, който превръща...

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Появиха се изображения на iPhone 16 Pro Max

Месеци ни делят от премиерата на серията iPhone 15, но 9to5Mac вече публикува първите CAD изображения на iPhone 16 Pro Max. Смята се, че Apple планира да увеличи размерите на дисплея както на iPhone 16 Pro, така и на 16 Pro Max. Както се вижда от изображението,...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This