Изберете Страница

Apple остава най-ценната марка в света, въпреки спада в продажбите на iPhone

Apple продължава да е най-ценната марка в света за четвърта година, според класацията на Interbrand.

Стойността на американския гигант нарастна с 5%, надвишавайки 178 милиарда долара, като така компанията отново изпреварва Google, Microsoft и Samsung, въпреки по-слабите продажби на iPhone, отчетени за пръв път в историята й, през миналото тримесечие.

interbrand-apple-2016

По този начин Apple доказа стойността на своята екосистема, а анализаторите посочват, че компанията има добри продукти и нейният софтуер и хардуер се свързва не само с красивия дизайн, но и с оперативната съвместимост, което заслужено й носи първото място за четвърта поредна година.

Coca-Cola, Toyota, Mercedes-Benz и GE са единствените компании, извън технологичната индустрия, които допълват десетката в класацията за най-скъп бранд. Всъщност тя включва 100 бранда, от които 28 са в технологичния сектор.

Facebook е определена като една от най-бързо растящите марки, като се придвижва от 29 на 23 място. Lenovo също се присъедини кам водещите брандове, заставайки на позиция номер 100 и е втората китайска компания, след Huawei, която е позиционирана на 88 място.

interbrand-top-growing-2016

Interbrand е една от няколкото компании, които публикуват ежегодно подобни класации, наред с Forbez и BrandZ. Apple се представя изключително добре в тези проучвания през последното десетилетие, като приходите й набъбват с всяка изминала година.

Методологията на Interbrand включва задълбочен анализ както на финансовите резултати, така и конкурентноспособността и способността на компаниите да влияят на избора на клиентите при покупка.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This