Изберете страница

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard.

Събитието изглежда ще е напълно виртуално, подобно на „Scary fast“, което се проведе през октомври. Всички покани, изпратени от Apple сочат, че хората ще могат да го гледат онлайн, като никой не е получил покана за присъствено събитие.

Интересното е, че когато рефрешнете началната страница на Apple.com, всеки път получавате различна версия на обложката на поканата:

Основното изображение в поканата за „Let Loose“ е ясна индикация, че нов Apple Pencil е на път, изобразявайки Apple Pencil, рисуващ цветно лого на Apple. Според няколко различни слуха, новият Apple Pencil може да поддържа Find My интеграция и магнитно сменяеми накрайници, които симулират различни инструменти за писане и рисуване.

9to5Mac също така откри множество доказателства, които предполагат, че новият Apple Pencil ще поддържа някакъв жест „Squeeze“.

Междувременно очакваме и нова гама iPad Pro, където 11″ и 12,9″ модели ще преминат към OLED дисплеи. Новият iPad Pro също ще е значително по-тънък от своите предшественици.

Гамата iPad Air ще се разшири, за да включи нов 12,9″ форм фактор за първи път, присъединявайки се към съществуващия 10,9″ размер. 12,9″ модел ще използва мини-LED дисплей, твърдят последните слухове.

Apple работи и върху актуализирана Magic Keyboard за новия iPad Pro. Тя ще „накара iPad Pro да изглежда повече като лаптоп и ще има по-здрава алуминиева рамка“, според множество доклади. Това е и първия път, когато Magic Keyboard е актуализирана от представянето й през 2020 г.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This