Изберете Страница

Apple обяви рекордните 83 милиарда долара приходи за третото тримесечие

Apple обяви рекордните 83 милиарда долара приходи за третото тримесечие на 2022 година, което е малко над очакванията на Wall Street за периода, засегнат от икономическата криза.

Резултатите бележат леко увеличение от 2% на годишна база от приходите от 81.4 милиарда долара, отчетени през 2021 година. Печалбата на акция е 1.20 долара. Анализаторите очакваха Apple да отчеет приходи от около 82 милиарда долара и печалба на акция от 1.16 долара.

Това беше първото пълно тримесечие за няколко нови продукта, сред които Mac Studio, Apple Studio Display и iPhone SE 3-то поколение. Компанията обяви и нови модели MacBook Air и MacBook Pro, въпреки че те дойдоха късно и няма да окажат значително влияние на приходите за тримесечието.

Резултатите отразяват основните ефекти на Covid-19, локдауните в Китай и проблемите по веригата за доставки. Въпреки че не предостави официални данни, Apple предупреди за спад на приходите от 4 до 8 милиарда долара, свързан с тези проблеми.

“Рекордните резултати за това тримесечие говорят за постоянните усилия на Apple да прави иновации, да развива нови възможности и да обогатява живота на своите клиенти”, посочи изпълнителният директор на компанията Тим Кук. “Както винаги ние сме водени от нашите ценности и ги изразяваме във всичко, което създаваме, от нови функции, предназначени да защитават поверителността и сигурността на потребителите, до инструменти, които ще подобрят достъпността, част от нашия дългогодишен ангажимент да създаваме продукти за всеки”.

Приходите на компанията от iPhone достигнаха 40.6 милиарда долара, което отново е малко повече от 39.6 милиарда за същото тримесечие миналата година. Приходите от iPad са намалели до 7.22 милиарда долара от 7.37 милиарда миналата година. Приходите от Mac също отбелязват намаление до 7.38 милиарда от 8.2 милиарда през Q3 2021. Носимите стоки и аксесоарите също са с лек спад до 8.08 милиарда от 8.8 милиарда долара.

Основният двигател на растежа на Apple са услугите, които са й донесли 19.6 милиарда долара – доста голямо увеличение, спрямо 17.4 милиарда миналата година. Типично за отчетите през пандемията, компанията не предостави официални прогнози за предстоящото тримесечие. Бордът на директорите обяви паричен дивидент от 23 долара на акция, който ще бъде изплатен на 11 август.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This