Изберете страница

Apple обяви новата функция Tap to Pay, която превръща iPhone в терминал за безконтактни плащания

Apple официално обяви новата функция Tap to Pay, която превръща iPhine в терминал за безконтактни плащания. Тя ще пристигне по-късно тази година и ще позволи на фирмите да използват своите iPhone, за да приемат “сигурно и безпроблемни” плащания с Apple Pay с едно докосване. Функцията ще работи с безконтактни кредитни и дебитни карти, както и с дигитални портфейли.

Най-интересната част от тази нова функция е, че компанията всъщност си партнира с трети страни и прави платформата достъпна за разработчици на приложения и други платформи за плащания. Apple посочва, че Stripe ще е първата платформа за плащане, която предлага Tap to Pay на iPhone тази пролет, включително чрез приложението Shopify Point of Sale.

Това означава, че Tap to Pay няма да е вградена функция на iOS, а по-скоро Apple отваря NFC чипа в телефоните си към платформи за плащания от трети страни, за да създават приложения, позволяващи опцията. Компанията обясни, че Tap to Pay на iPhone ще бъде достъпна за платформи за плащания и разработчици на приложения, за да бъде интегрирана в техните iOS приложения и да се предлага като опция за плащане на бизнес клиенти.

Очаква се Tap to Pay да стартира “късно тази година” в САЩ. След като платформата бъде отворена, търговците ще могат да приемат безконтактни плащания чрез поддържащо iOS приложение на iPhone Xs и по-нови модели.

Търговецът ще трябва да подкани клиента си да постави своя iPhone или Apple Watch близо до неговия iPhone, за да плати с Apple Pay, безконтактна дебитна или кредитна карта или друг цифров портфейл. След това плащането ще бъде безопасно извършено с NFC. За съжаление не очаквам това удобство да достигне до българските потребители в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This