Изберете Страница

Apple обяви новата функция Tap to Pay, която превръща iPhone в терминал за безконтактни плащания

Apple официално обяви новата функция Tap to Pay, която превръща iPhine в терминал за безконтактни плащания. Тя ще пристигне по-късно тази година и ще позволи на фирмите да използват своите iPhone, за да приемат “сигурно и безпроблемни” плащания с Apple Pay с едно докосване. Функцията ще работи с безконтактни кредитни и дебитни карти, както и с дигитални портфейли.

Най-интересната част от тази нова функция е, че компанията всъщност си партнира с трети страни и прави платформата достъпна за разработчици на приложения и други платформи за плащания. Apple посочва, че Stripe ще е първата платформа за плащане, която предлага Tap to Pay на iPhone тази пролет, включително чрез приложението Shopify Point of Sale.

Това означава, че Tap to Pay няма да е вградена функция на iOS, а по-скоро Apple отваря NFC чипа в телефоните си към платформи за плащания от трети страни, за да създават приложения, позволяващи опцията. Компанията обясни, че Tap to Pay на iPhone ще бъде достъпна за платформи за плащания и разработчици на приложения, за да бъде интегрирана в техните iOS приложения и да се предлага като опция за плащане на бизнес клиенти.

Очаква се Tap to Pay да стартира “късно тази година” в САЩ. След като платформата бъде отворена, търговците ще могат да приемат безконтактни плащания чрез поддържащо iOS приложение на iPhone Xs и по-нови модели.

Търговецът ще трябва да подкани клиента си да постави своя iPhone или Apple Watch близо до неговия iPhone, за да плати с Apple Pay, безконтактна дебитна или кредитна карта или друг цифров портфейл. След това плащането ще бъде безопасно извършено с NFC. За съжаление не очаквам това удобство да достигне до българските потребители в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This