Изберете страница

Apple обяви новата функция Tap to Pay, която превръща iPhone в терминал за безконтактни плащания

Apple официално обяви новата функция Tap to Pay, която превръща iPhine в терминал за безконтактни плащания. Тя ще пристигне по-късно тази година и ще позволи на фирмите да използват своите iPhone, за да приемат “сигурно и безпроблемни” плащания с Apple Pay с едно докосване. Функцията ще работи с безконтактни кредитни и дебитни карти, както и с дигитални портфейли.

Най-интересната част от тази нова функция е, че компанията всъщност си партнира с трети страни и прави платформата достъпна за разработчици на приложения и други платформи за плащания. Apple посочва, че Stripe ще е първата платформа за плащане, която предлага Tap to Pay на iPhone тази пролет, включително чрез приложението Shopify Point of Sale.

Това означава, че Tap to Pay няма да е вградена функция на iOS, а по-скоро Apple отваря NFC чипа в телефоните си към платформи за плащания от трети страни, за да създават приложения, позволяващи опцията. Компанията обясни, че Tap to Pay на iPhone ще бъде достъпна за платформи за плащания и разработчици на приложения, за да бъде интегрирана в техните iOS приложения и да се предлага като опция за плащане на бизнес клиенти.

Очаква се Tap to Pay да стартира “късно тази година” в САЩ. След като платформата бъде отворена, търговците ще могат да приемат безконтактни плащания чрез поддържащо iOS приложение на iPhone Xs и по-нови модели.

Търговецът ще трябва да подкани клиента си да постави своя iPhone или Apple Watch близо до неговия iPhone, за да плати с Apple Pay, безконтактна дебитна или кредитна карта или друг цифров портфейл. След това плащането ще бъде безопасно извършено с NFC. За съжаление не очаквам това удобство да достигне до българските потребители в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This