Изберете Страница

Apple обяви новата функция Tap to Pay, която превръща iPhone в терминал за безконтактни плащания

Apple официално обяви новата функция Tap to Pay, която превръща iPhine в терминал за безконтактни плащания. Тя ще пристигне по-късно тази година и ще позволи на фирмите да използват своите iPhone, за да приемат “сигурно и безпроблемни” плащания с Apple Pay с едно докосване. Функцията ще работи с безконтактни кредитни и дебитни карти, както и с дигитални портфейли.

Най-интересната част от тази нова функция е, че компанията всъщност си партнира с трети страни и прави платформата достъпна за разработчици на приложения и други платформи за плащания. Apple посочва, че Stripe ще е първата платформа за плащане, която предлага Tap to Pay на iPhone тази пролет, включително чрез приложението Shopify Point of Sale.

Това означава, че Tap to Pay няма да е вградена функция на iOS, а по-скоро Apple отваря NFC чипа в телефоните си към платформи за плащания от трети страни, за да създават приложения, позволяващи опцията. Компанията обясни, че Tap to Pay на iPhone ще бъде достъпна за платформи за плащания и разработчици на приложения, за да бъде интегрирана в техните iOS приложения и да се предлага като опция за плащане на бизнес клиенти.

Очаква се Tap to Pay да стартира “късно тази година” в САЩ. След като платформата бъде отворена, търговците ще могат да приемат безконтактни плащания чрез поддържащо iOS приложение на iPhone Xs и по-нови модели.

Търговецът ще трябва да подкани клиента си да постави своя iPhone или Apple Watch близо до неговия iPhone, за да плати с Apple Pay, безконтактна дебитна или кредитна карта или друг цифров портфейл. След това плащането ще бъде безопасно извършено с NFC. За съжаление не очаквам това удобство да достигне до българските потребители в близко бъдеще.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This