Според Wall Street Journal Apple планира да пусне собствена здравна услуга, като част от абонаментна програма. Идеята е замислена още през 2016 година, но според съобщенията е спряна, тъй като компанията е фокусирала усилията си в областта на здравеопазването върху Apple Watch, Apple Health и други продукти и услуги.

Всъщност идеята се появила за пръв път, когато Apple се опитва да разбере как данните, събрани от Apple Watch, могат да бъдат използвани за подобряване на услугите й. Става въпрос за свързване на генерираните вече здравни данни с виртуални и лични грижи, предоставяни от лекари на Apple, пише изданието. Така компанията не само ще предлага първична медицинска помощ, но и базирани на абонамент персонални здравни програми.

Съобщава се още, че Apple е закупила здравна клиника близо до Apple Park и е наела д-р Сумбул Десаи от университета Станфорд да ръководи проекта. Тестовете на услугата вече са започнали със служителите на компанията, изгражда се и екип, включващ клиницисти, инженери и продуктови дизайнери.

Предполага се, че една от инициативите покрай новата услуга е приложение, наречено HealthHabit, което свързва служителите с клиницисти чрез чат и ги насърчава да си поставят здравни цели.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че здравето ще е един от големите приноси на компанията за човечеството. Идеята за здравна услуга се забави, но се твърди, че все още не е изоставена.