Изберете Страница

Apple обмисля да пусне собствена здравна услуга

Според Wall Street Journal Apple планира да пусне собствена здравна услуга, като част от абонаментна програма. Идеята е замислена още през 2016 година, но според съобщенията е спряна, тъй като компанията е фокусирала усилията си в областта на здравеопазването върху Apple Watch, Apple Health и други продукти и услуги.

Всъщност идеята се появила за пръв път, когато Apple се опитва да разбере как данните, събрани от Apple Watch, могат да бъдат използвани за подобряване на услугите й. Става въпрос за свързване на генерираните вече здравни данни с виртуални и лични грижи, предоставяни от лекари на Apple, пише изданието. Така компанията не само ще предлага първична медицинска помощ, но и базирани на абонамент персонални здравни програми.

Съобщава се още, че Apple е закупила здравна клиника близо до Apple Park и е наела д-р Сумбул Десаи от университета Станфорд да ръководи проекта. Тестовете на услугата вече са започнали със служителите на компанията, изгражда се и екип, включващ клиницисти, инженери и продуктови дизайнери.

Предполага се, че една от инициативите покрай новата услуга е приложение, наречено HealthHabit, което свързва служителите с клиницисти чрез чат и ги насърчава да си поставят здравни цели.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че здравето ще е един от големите приноси на компанията за човечеството. Идеята за здравна услуга се забави, но се твърди, че все още не е изоставена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This