Изберете Страница

Apple обмисля да пусне собствена здравна услуга

Според Wall Street Journal Apple планира да пусне собствена здравна услуга, като част от абонаментна програма. Идеята е замислена още през 2016 година, но според съобщенията е спряна, тъй като компанията е фокусирала усилията си в областта на здравеопазването върху Apple Watch, Apple Health и други продукти и услуги.

Всъщност идеята се появила за пръв път, когато Apple се опитва да разбере как данните, събрани от Apple Watch, могат да бъдат използвани за подобряване на услугите й. Става въпрос за свързване на генерираните вече здравни данни с виртуални и лични грижи, предоставяни от лекари на Apple, пише изданието. Така компанията не само ще предлага първична медицинска помощ, но и базирани на абонамент персонални здравни програми.

Съобщава се още, че Apple е закупила здравна клиника близо до Apple Park и е наела д-р Сумбул Десаи от университета Станфорд да ръководи проекта. Тестовете на услугата вече са започнали със служителите на компанията, изгражда се и екип, включващ клиницисти, инженери и продуктови дизайнери.

Предполага се, че една от инициативите покрай новата услуга е приложение, наречено HealthHabit, което свързва служителите с клиницисти чрез чат и ги насърчава да си поставят здравни цели.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че здравето ще е един от големите приноси на компанията за човечеството. Идеята за здравна услуга се забави, но се твърди, че все още не е изоставена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This