Изберете страница

Apple обмисля да пусне собствена здравна услуга

Според Wall Street Journal Apple планира да пусне собствена здравна услуга, като част от абонаментна програма. Идеята е замислена още през 2016 година, но според съобщенията е спряна, тъй като компанията е фокусирала усилията си в областта на здравеопазването върху Apple Watch, Apple Health и други продукти и услуги.

Всъщност идеята се появила за пръв път, когато Apple се опитва да разбере как данните, събрани от Apple Watch, могат да бъдат използвани за подобряване на услугите й. Става въпрос за свързване на генерираните вече здравни данни с виртуални и лични грижи, предоставяни от лекари на Apple, пише изданието. Така компанията не само ще предлага първична медицинска помощ, но и базирани на абонамент персонални здравни програми.

Съобщава се още, че Apple е закупила здравна клиника близо до Apple Park и е наела д-р Сумбул Десаи от университета Станфорд да ръководи проекта. Тестовете на услугата вече са започнали със служителите на компанията, изгражда се и екип, включващ клиницисти, инженери и продуктови дизайнери.

Предполага се, че една от инициативите покрай новата услуга е приложение, наречено HealthHabit, което свързва служителите с клиницисти чрез чат и ги насърчава да си поставят здравни цели.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук заяви, че здравето ще е един от големите приноси на компанията за човечеството. Идеята за здравна услуга се забави, но се твърди, че все още не е изоставена.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This