Apple обмисля да предостави отстъпка и на своите клиенти, които са закупили нови батерии за iPhone на пълната им цена, преди намалението по програмата за замяна, съобщи Recode. Компанията е потвърдила тази възможност, след запитване от страна на сенатора Джон Тюн, като ще актуализира информацията на страницата си, при промяна на правилата по програмата.

Гигантът започна да предлага на клиентите си с iPhone 6 и по-нови модели замяна на батерията срещу цена от 29 долара през декември, след като стана мишена на гнева им заради софтуерното забавяне на телефоните. Въпреки, че функцията за забяване беше въведена още в iOS 10.2.1 в началото на миналата година, детайлите за това как тя работи бяха разкрити напълно през декември и се оказа, че при по-старите устройства с износени батерии, тя може да доведе до забавяне на процесора при върхово напрежение. За момента замяната на батерията решава проблема, а в следващата версия на iOS, компанията ще даде възможност за проверка на нейното износване и ръчно изключване на забавянето от самия потребител.

Когато Apple намали цената на услугата за замяна на батерията, тя възстанови надвнесената сума на част от клиентите си, но тази възможност беше ограничена във времето само до 14 декември, докато тези от тях, които са се възползвали от услугата преди това, и са заплатили пълната цена от 79 долара, нямаха възможност да получат отстъпка. Сега, ако компанията пормени критериите си, всички потребители, които са сменили батерията на своя iPhone по-рано през 2017 година, ще могат да получат разликата в цената обратно.