Изберете Страница

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година.

Apple очаква да произведе около 220 милиона iPhone през 2022 година, което е в сответствие с производството през 2021. Източници на Bloomberg твъдят, че компанията успява да устои на спада на продажбите на смартфони, защото клиентскита й база все още е готова да харчи пари за премиум устройства.

Преди Apple произвеждаше около 75 милиона смартфона преди пускането на новия iPhone 13, а това беше увеличено до 90 милиона миналата година, тъй като компанията очакваше голямо търсене на новите модели и се придържа към тази цел и през 2022 година.

Въпреки че се очакват малки промени в базовите модели iPhone 14, моделите Pro ще са с нов дизайн без прорез, подобрена 48 МР камера, по-бърз чипсет А16, ще предложат функцията Always-On Display и др.

Слуховете предполагат, че моделите iPhone 14 Pro може да са с по-висока начална цена, спрямо своите предшественици, увеличавайки по този начин средната продажна цена на iPhone през 2022 година. Apple посочи, че продажбите за второто тримесечие показват, че ръстът на приходите се очаква да се ускори през третото тримесечие, а ограниченията в предлагането ще са по-ниски от тези през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This