Изберете страница

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone

Apple не очаква спад в търсенето на iPhone през 2022 година на фона на цялостното забавяне на пазара на смартфони, твъди Bloomberg. Компанията е поръчала 90 милиона бройки iPhone 14, колкото и iPhone 13 през същия период на миналата година.

Apple очаква да произведе около 220 милиона iPhone през 2022 година, което е в сответствие с производството през 2021. Източници на Bloomberg твъдят, че компанията успява да устои на спада на продажбите на смартфони, защото клиентскита й база все още е готова да харчи пари за премиум устройства.

Преди Apple произвеждаше около 75 милиона смартфона преди пускането на новия iPhone 13, а това беше увеличено до 90 милиона миналата година, тъй като компанията очакваше голямо търсене на новите модели и се придържа към тази цел и през 2022 година.

Въпреки че се очакват малки промени в базовите модели iPhone 14, моделите Pro ще са с нов дизайн без прорез, подобрена 48 МР камера, по-бърз чипсет А16, ще предложат функцията Always-On Display и др.

Слуховете предполагат, че моделите iPhone 14 Pro може да са с по-висока начална цена, спрямо своите предшественици, увеличавайки по този начин средната продажна цена на iPhone през 2022 година. Apple посочи, че продажбите за второто тримесечие показват, че ръстът на приходите се очаква да се ускори през третото тримесечие, а ограниченията в предлагането ще са по-ниски от тези през юни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This