Преди броени часове Apple разпрати поканите за пролетното си събитие под слогана „Let’s take a field trip”, което със сигурност означава, че ще ни изненада с нещо ново, но какво?

Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира, че скоро ще видим бюджетна версия на MacBook с 13 инчов екран, чиято цена няма да е много по-различна от тази на MacBook Air и това го прави наистина подходящ за ученици и студенти. Следващата прогноза, която може да се сбъдне е появата на нов модел iPad, а ръкописния ширфт на слогана върху поканата ни навежда на мисълта, че към него може да видим и обновената версия на Apple Pencil.

Още едно устройство може да се появи на бял свят на 27 март и това е наследникът на iPhone SE, за когото също отдавна се носят слухове. От друга страна обаче, още през септември Apple представи своята подложка за безжично зареждане AirPower, която все още не е излязла на пазара, а множество източници твърдят, че това ще се случи съвсем скоро. Наред с нея очакваме и обновеният кейс за AirPods, който позволява безжичното зареждане на слушалките.

Разбира се в центъра на това събиите може да стоят и софтуерните разработки на гиганта, тъй като отдавна се чува за обновяването на iBooks, а официалната версия на iOS 11.3 вече е на път, след като излезе шестата й бета версия. Всичко ще стане ясно на 27 март в Чикаго, а ние ще се погрижим да ви информираме веднага.