Изберете страница

Apple намалява производството на iPhone 14 Plus

Apple намалява производството на iPhone 14 Plus, твърдят последните слухове по веригата за доставки. Това се дължи на неочаквано слабите продажби по-малко от две седмици след старта на модела, съобщава DigiTimes.

Според доклада няколко производители по веригата за доставки са потвърдили, че са получили уведомление от компанията за намаляване на производството на iPhone 14 Plus с около 40%. Смята се, че Apple ще пренасочи ресурсите към iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

Въпреки по-добрите продажби на iPhone 14 Plus в Китай в сравнение с миналогодишния iPhone 13 mini, доставките на други пазари остават непроменени, което е накарало компанията да коригира съотношението на доставките за различните модели в серията си. В резултат на това източници на DigiTimes посочват, че общите доставки на iPhone 14 Plus вероятно ще бъдат преразгледани и ще се понижат с около 10 милиона бройки за 2022 година.

Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро обяви, че стратегията на Apple за сегментиране на тазгодишите модели в серията се е провалила тази година след по-лошите резултати от предварителните поръчки на iPhone 14 Plus, в сравнение с третото поколение iPhone SE и iPhone 13 mini. Смята се, че компанията е отложила плановете си за увеличаване на производството на iPhone 14 и 14 Plus в отговор на ниското търсене.

Въпреки спада в поръчките и свързаните с това корекции в съотношението на доставките, общите доставки на серията iPhone 14 през 2022 година вероятно ще се запазят около 85 – 90 милиона бройки, твърди DigiTimes.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This