Изберете Страница

Apple намалява производството на iPhone 14 Plus

Apple намалява производството на iPhone 14 Plus, твърдят последните слухове по веригата за доставки. Това се дължи на неочаквано слабите продажби по-малко от две седмици след старта на модела, съобщава DigiTimes.

Според доклада няколко производители по веригата за доставки са потвърдили, че са получили уведомление от компанията за намаляване на производството на iPhone 14 Plus с около 40%. Смята се, че Apple ще пренасочи ресурсите към iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

Въпреки по-добрите продажби на iPhone 14 Plus в Китай в сравнение с миналогодишния iPhone 13 mini, доставките на други пазари остават непроменени, което е накарало компанията да коригира съотношението на доставките за различните модели в серията си. В резултат на това източници на DigiTimes посочват, че общите доставки на iPhone 14 Plus вероятно ще бъдат преразгледани и ще се понижат с около 10 милиона бройки за 2022 година.

Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро обяви, че стратегията на Apple за сегментиране на тазгодишите модели в серията се е провалила тази година след по-лошите резултати от предварителните поръчки на iPhone 14 Plus, в сравнение с третото поколение iPhone SE и iPhone 13 mini. Смята се, че компанията е отложила плановете си за увеличаване на производството на iPhone 14 и 14 Plus в отговор на ниското търсене.

Въпреки спада в поръчките и свързаните с това корекции в съотношението на доставките, общите доставки на серията iPhone 14 през 2022 година вероятно ще се запазят около 85 – 90 милиона бройки, твърди DigiTimes.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This