Изберете страница

Apple намалява производството на iPhone 14 Plus

Apple намалява производството на iPhone 14 Plus, твърдят последните слухове по веригата за доставки. Това се дължи на неочаквано слабите продажби по-малко от две седмици след старта на модела, съобщава DigiTimes.

Според доклада няколко производители по веригата за доставки са потвърдили, че са получили уведомление от компанията за намаляване на производството на iPhone 14 Plus с около 40%. Смята се, че Apple ще пренасочи ресурсите към iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

Въпреки по-добрите продажби на iPhone 14 Plus в Китай в сравнение с миналогодишния iPhone 13 mini, доставките на други пазари остават непроменени, което е накарало компанията да коригира съотношението на доставките за различните модели в серията си. В резултат на това източници на DigiTimes посочват, че общите доставки на iPhone 14 Plus вероятно ще бъдат преразгледани и ще се понижат с около 10 милиона бройки за 2022 година.

Анализаторът Минг-Чи Куо наскоро обяви, че стратегията на Apple за сегментиране на тазгодишите модели в серията се е провалила тази година след по-лошите резултати от предварителните поръчки на iPhone 14 Plus, в сравнение с третото поколение iPhone SE и iPhone 13 mini. Смята се, че компанията е отложила плановете си за увеличаване на производството на iPhone 14 и 14 Plus в отговор на ниското търсене.

Въпреки спада в поръчките и свързаните с това корекции в съотношението на доставките, общите доставки на серията iPhone 14 през 2022 година вероятно ще се запазят около 85 – 90 милиона бройки, твърди DigiTimes.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This