Изберете страница

Apple най-сетне разкри какво съдържа най-новата актуализация на AirTag

Apple най-сетне разкри какво съдържа най-новата актуализация на AirTag, която беше пусната миналата седмица под номер 2.0.36. В сайта си за поддръжка, компанията описва и съдържанието на предишния фирмуер 2.0.24, пуснат на 10 ноември, който най-накрая позволява на потребителите на iPhone да локализират неизвестен AirTag с Precision Finding.

Тази функция беше обявена по-рано тази година като част от мерките на компанията за предотвратяване на използването на таговете за преследване. Когато iPhone открие неизвестен AirTag, който се движи с потребителя, лицето може да използва Precision Finding, комбинирано със звуков сигнал, за да го намери и деактивира.

Освен това Apple е подобрила предупрежденията за известия, когато AirTag, отделен от собственика си, се движи с вас. Някои от тези функции обаче, изискват iPhone 11 или по-нов, тъй като разчитат на чипа U1 с Ultra Wideband технология.

Що се отнася до последната актуализация 2.0.36, пусната на 12 декември, компанията посочва, че е коригирала проблем, при който акселерометърът, вграден в AirTag, не се активира при определени сценарии. Този сензор вероятно се използва, за да помогне на iPhone да открие кога AirTag се движи.

За съжаление няма интуитивен начин за актуализиране на AirTag, но Apple посочва, че таговете се ъпдейтват автоматично, когато са в обхвата на телефона.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This