Изберете страница

Apple най-сетне разкри какво съдържа най-новата актуализация на AirTag

Apple най-сетне разкри какво съдържа най-новата актуализация на AirTag, която беше пусната миналата седмица под номер 2.0.36. В сайта си за поддръжка, компанията описва и съдържанието на предишния фирмуер 2.0.24, пуснат на 10 ноември, който най-накрая позволява на потребителите на iPhone да локализират неизвестен AirTag с Precision Finding.

Тази функция беше обявена по-рано тази година като част от мерките на компанията за предотвратяване на използването на таговете за преследване. Когато iPhone открие неизвестен AirTag, който се движи с потребителя, лицето може да използва Precision Finding, комбинирано със звуков сигнал, за да го намери и деактивира.

Освен това Apple е подобрила предупрежденията за известия, когато AirTag, отделен от собственика си, се движи с вас. Някои от тези функции обаче, изискват iPhone 11 или по-нов, тъй като разчитат на чипа U1 с Ultra Wideband технология.

Що се отнася до последната актуализация 2.0.36, пусната на 12 декември, компанията посочва, че е коригирала проблем, при който акселерометърът, вграден в AirTag, не се активира при определени сценарии. Този сензор вероятно се използва, за да помогне на iPhone да открие кога AirTag се движи.

За съжаление няма интуитивен начин за актуализиране на AirTag, но Apple посочва, че таговете се ъпдейтват автоматично, когато са в обхвата на телефона.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This