Изберете Страница

Apple най-сетне разкри какво съдържа най-новата актуализация на AirTag

Apple най-сетне разкри какво съдържа най-новата актуализация на AirTag, която беше пусната миналата седмица под номер 2.0.36. В сайта си за поддръжка, компанията описва и съдържанието на предишния фирмуер 2.0.24, пуснат на 10 ноември, който най-накрая позволява на потребителите на iPhone да локализират неизвестен AirTag с Precision Finding.

Тази функция беше обявена по-рано тази година като част от мерките на компанията за предотвратяване на използването на таговете за преследване. Когато iPhone открие неизвестен AirTag, който се движи с потребителя, лицето може да използва Precision Finding, комбинирано със звуков сигнал, за да го намери и деактивира.

Освен това Apple е подобрила предупрежденията за известия, когато AirTag, отделен от собственика си, се движи с вас. Някои от тези функции обаче, изискват iPhone 11 или по-нов, тъй като разчитат на чипа U1 с Ultra Wideband технология.

Що се отнася до последната актуализация 2.0.36, пусната на 12 декември, компанията посочва, че е коригирала проблем, при който акселерометърът, вграден в AirTag, не се активира при определени сценарии. Този сензор вероятно се използва, за да помогне на iPhone да открие кога AirTag се движи.

За съжаление няма интуитивен начин за актуализиране на AirTag, но Apple посочва, че таговете се ъпдейтват автоматично, когато са в обхвата на телефона.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This