Изберете страница

Apple най-сетне призна за проблемите с AirPods Pro и ще заменя тези, които пукат и издават неприятни звуци

Може би и сред вас има такива, които вече са се сблъскали с неприятните проблеми с иначе прекрасните безжични слушалки на Apple – AirPods Pro? От личен опит мога да кажа, че сменихме и двете, една след друга в iStyle, защото издаваха странни неприятни звуци при използване и дори и само когато стояха в ушите.

Всъщност само няколко месеца, след като Apple започна да доставя AirPods Pro, в интернет пространството се появиха редица оплаквания от потребители, при които едната, или и двете слушалки проявиха подобен дефект. Шумовете се появяват при движение и понякога след месеци употреба. Първоначално компанията не каза много по адрес на проблема, като обеща само да замени пукащите слушалки. Лошото обаче беше, че неприятните звуци се появяваха отново и при заменените бройки. Това явно предизвика Apple да признае официално проблема и да стартира AirPods Pro Service Program за замяна.

Предполага се, че проблемите са свързани със системата за шумозаглушаване – пращене или статични звуци, които се увеличават в шумна среда, при упражнения, или по време на разговор. Активното шумоподтискане не работи според очакванията, като загуба на басов звук, или увеличаване на фоновите звуци, като уличен или самолетен шум. Apple отбелязва, че са засегнати само бройки, произведени преди октомври 2020 година, като се предполага, че проблемът е отстранен в тези, които сега излизат от завода. Страницата за поддръжка многократно посочва, че дефектните устройства ще бъдат заменяни, а не ремонтирани, което звучи като бърза услуга, но аз мога да кажа от личен опит, че ни отне повече от седмица за всяка слушалка, за да бъде заменена в iStyle. Надявам се сега, когато проблемът вече е официално признат, това да се случва доста по-бързо и лесно.

Програмата не удължава стандартната гаранция на AirPods Pro и ще обхване засегнатите бройки до две години след старта на продажбите им.

А вие имате ли проблеми с AirPods Pro?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This