Изберете Страница

Apple най-сетне призна за проблемите с AirPods Pro и ще заменя тези, които пукат и издават неприятни звуци

Може би и сред вас има такива, които вече са се сблъскали с неприятните проблеми с иначе прекрасните безжични слушалки на Apple – AirPods Pro? От личен опит мога да кажа, че сменихме и двете, една след друга в iStyle, защото издаваха странни неприятни звуци при използване и дори и само когато стояха в ушите.

Всъщност само няколко месеца, след като Apple започна да доставя AirPods Pro, в интернет пространството се появиха редица оплаквания от потребители, при които едната, или и двете слушалки проявиха подобен дефект. Шумовете се появяват при движение и понякога след месеци употреба. Първоначално компанията не каза много по адрес на проблема, като обеща само да замени пукащите слушалки. Лошото обаче беше, че неприятните звуци се появяваха отново и при заменените бройки. Това явно предизвика Apple да признае официално проблема и да стартира AirPods Pro Service Program за замяна.

Предполага се, че проблемите са свързани със системата за шумозаглушаване – пращене или статични звуци, които се увеличават в шумна среда, при упражнения, или по време на разговор. Активното шумоподтискане не работи според очакванията, като загуба на басов звук, или увеличаване на фоновите звуци, като уличен или самолетен шум. Apple отбелязва, че са засегнати само бройки, произведени преди октомври 2020 година, като се предполага, че проблемът е отстранен в тези, които сега излизат от завода. Страницата за поддръжка многократно посочва, че дефектните устройства ще бъдат заменяни, а не ремонтирани, което звучи като бърза услуга, но аз мога да кажа от личен опит, че ни отне повече от седмица за всяка слушалка, за да бъде заменена в iStyle. Надявам се сега, когато проблемът вече е официално признат, това да се случва доста по-бързо и лесно.

Програмата не удължава стандартната гаранция на AirPods Pro и ще обхване засегнатите бройки до две години след старта на продажбите им.

А вие имате ли проблеми с AirPods Pro?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем

Apple е изправена пред правни проблеми с разработката на собствения си 5G модем, гласят последните слухове. Компанията имаше нестабилни отношения с Qualcomm, която беше единственият доставчик на 5G чипове, след като Intel се оттегли. Всъщност Apple закупи модемното...

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

Навършиха се 15 години, откакто първият iPhone излезе на пазара

На 29 юни 2007 година дълги опашки нетърпеливи потребители се наредиха пред магазините на Apple, нетърпеливи да се докоснат до първия iPhone. Оттогава светът не е същият! Всъщност устройството беше представено на 9 януари 2007 година, но на доставчиците бяха нужни...

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Apple Watch може да бъде забранен в САЩ заради патентно дело

Съдия на Международната търговска комисия издаде първоначална констатация, според която Apple е нарушила патентована ЕКГ технология на AliveCor и това може да доведе до забраната на Apple Watch в САЩ. След като заведе дело за нарушаване на патенти срещу Apple през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This