Изберете Страница

Apple най-сетне призна за проблемите с AirPods Pro и ще заменя тези, които пукат и издават неприятни звуци

Може би и сред вас има такива, които вече са се сблъскали с неприятните проблеми с иначе прекрасните безжични слушалки на Apple – AirPods Pro? От личен опит мога да кажа, че сменихме и двете, една след друга в iStyle, защото издаваха странни неприятни звуци при използване и дори и само когато стояха в ушите.

Всъщност само няколко месеца, след като Apple започна да доставя AirPods Pro, в интернет пространството се появиха редица оплаквания от потребители, при които едната, или и двете слушалки проявиха подобен дефект. Шумовете се появяват при движение и понякога след месеци употреба. Първоначално компанията не каза много по адрес на проблема, като обеща само да замени пукащите слушалки. Лошото обаче беше, че неприятните звуци се появяваха отново и при заменените бройки. Това явно предизвика Apple да признае официално проблема и да стартира AirPods Pro Service Program за замяна.

Предполага се, че проблемите са свързани със системата за шумозаглушаване – пращене или статични звуци, които се увеличават в шумна среда, при упражнения, или по време на разговор. Активното шумоподтискане не работи според очакванията, като загуба на басов звук, или увеличаване на фоновите звуци, като уличен или самолетен шум. Apple отбелязва, че са засегнати само бройки, произведени преди октомври 2020 година, като се предполага, че проблемът е отстранен в тези, които сега излизат от завода. Страницата за поддръжка многократно посочва, че дефектните устройства ще бъдат заменяни, а не ремонтирани, което звучи като бърза услуга, но аз мога да кажа от личен опит, че ни отне повече от седмица за всяка слушалка, за да бъде заменена в iStyle. Надявам се сега, когато проблемът вече е официално признат, това да се случва доста по-бързо и лесно.

Програмата не удължава стандартната гаранция на AirPods Pro и ще обхване засегнатите бройки до две години след старта на продажбите им.

А вие имате ли проблеми с AirPods Pro?

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This