Изберете страница

Apple може и да се откаже от iPhone SE 4

През последните години Apple предлага по няколко модела iPhone в своите серии, но най-популярни са Pro и Pro Max устройствата. Експериментите с бюджетни устройства от среден и нисък клас не дават желания резултат и затова компанията може и да се откаже от iPhone SE 4, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Според Куо Apple ще се откаже от устройството, или ще отложи масовото му производство за 2024 година поради по-ниско от очакваното търсене. Другата причина за това решение е повишената цена на материалите поради дизайна с цял екран, което от своя страна ще доведе до по-висока продажна цена. Решението ще помогне на компанията и да намали разходите си за разработка на нови продукти, особено в момент, когато се задава глобална рецесия и са нужни икономии.

Всъщност не само моделите iPhone SE не отговарят на очакванията на Apple, що се отнася до продажбите. iPhone 13 mini и iPhone 14 Plus също не са особено търсени на пазара, в сравнение с плановете на гиганта. Това принуди компанията да намали производството на iPhone 14 Plus и да увеличи това на Pro моделите в тазгодишната серия, които са много желани от потребителите.

Тази информация идва в момент, когато слуховете и изтичанията вече бяха обрисували добре iPhone SE 4. Той щеше да разполага с 6.1” 720р LCD дисплей на iPhone Xr, рейтинг IP67 и 3000 mAh батерия с поддръжка на 20 W бързо и 7.5 W безжично зареждане. Процесорът щеше да е A16 Bionic, който захранва iPhone 14 Pro или A15, на който са базирани моделите iPhone 14 и 14 Plus. Що се отнася до камерата, iPhone SE 4 щеше да има 12 МР задна и 7 МР селфи камера.

Разбира се всечко това все още са само неофициални слухове и спекулации и не е ясно дали устройството е отказано или отложено, а всичко ще стане ясно следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This