Изберете Страница

Apple може и да се откаже от iPhone SE 4

През последните години Apple предлага по няколко модела iPhone в своите серии, но най-популярни са Pro и Pro Max устройствата. Експериментите с бюджетни устройства от среден и нисък клас не дават желания резултат и затова компанията може и да се откаже от iPhone SE 4, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Според Куо Apple ще се откаже от устройството, или ще отложи масовото му производство за 2024 година поради по-ниско от очакваното търсене. Другата причина за това решение е повишената цена на материалите поради дизайна с цял екран, което от своя страна ще доведе до по-висока продажна цена. Решението ще помогне на компанията и да намали разходите си за разработка на нови продукти, особено в момент, когато се задава глобална рецесия и са нужни икономии.

Всъщност не само моделите iPhone SE не отговарят на очакванията на Apple, що се отнася до продажбите. iPhone 13 mini и iPhone 14 Plus също не са особено търсени на пазара, в сравнение с плановете на гиганта. Това принуди компанията да намали производството на iPhone 14 Plus и да увеличи това на Pro моделите в тазгодишната серия, които са много желани от потребителите.

Тази информация идва в момент, когато слуховете и изтичанията вече бяха обрисували добре iPhone SE 4. Той щеше да разполага с 6.1” 720р LCD дисплей на iPhone Xr, рейтинг IP67 и 3000 mAh батерия с поддръжка на 20 W бързо и 7.5 W безжично зареждане. Процесорът щеше да е A16 Bionic, който захранва iPhone 14 Pro или A15, на който са базирани моделите iPhone 14 и 14 Plus. Що се отнася до камерата, iPhone SE 4 щеше да има 12 МР задна и 7 МР селфи камера.

Разбира се всечко това все още са само неофициални слухове и спекулации и не е ясно дали устройството е отказано или отложено, а всичко ще стане ясно следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This