Изберете страница

Apple може и да се откаже от iPhone SE 4

През последните години Apple предлага по няколко модела iPhone в своите серии, но най-популярни са Pro и Pro Max устройствата. Експериментите с бюджетни устройства от среден и нисък клас не дават желания резултат и затова компанията може и да се откаже от iPhone SE 4, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Според Куо Apple ще се откаже от устройството, или ще отложи масовото му производство за 2024 година поради по-ниско от очакваното търсене. Другата причина за това решение е повишената цена на материалите поради дизайна с цял екран, което от своя страна ще доведе до по-висока продажна цена. Решението ще помогне на компанията и да намали разходите си за разработка на нови продукти, особено в момент, когато се задава глобална рецесия и са нужни икономии.

Всъщност не само моделите iPhone SE не отговарят на очакванията на Apple, що се отнася до продажбите. iPhone 13 mini и iPhone 14 Plus също не са особено търсени на пазара, в сравнение с плановете на гиганта. Това принуди компанията да намали производството на iPhone 14 Plus и да увеличи това на Pro моделите в тазгодишната серия, които са много желани от потребителите.

Тази информация идва в момент, когато слуховете и изтичанията вече бяха обрисували добре iPhone SE 4. Той щеше да разполага с 6.1” 720р LCD дисплей на iPhone Xr, рейтинг IP67 и 3000 mAh батерия с поддръжка на 20 W бързо и 7.5 W безжично зареждане. Процесорът щеше да е A16 Bionic, който захранва iPhone 14 Pro или A15, на който са базирани моделите iPhone 14 и 14 Plus. Що се отнася до камерата, iPhone SE 4 щеше да има 12 МР задна и 7 МР селфи камера.

Разбира се всечко това все още са само неофициални слухове и спекулации и не е ясно дали устройството е отказано или отложено, а всичко ще стане ясно следващата година.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This