Изберете страница

Apple може и да не покаже първите си очила със смесена реалност по време на WWDC 2023

Apple може и да не покаже първите си очила със смесена реалност по време на WWDC 2023, тъй като масовото им производство отново е отложено, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter.

Според Куо, Apple “не е много оптимистично настроена” за това дали очилата ще могат да създадат “iPhone moment” и е решила да забави графика за масовото им производството края на третото тримесечие на годината. Анализаторът вярва, че това забавяне носи несигурност “дали устройството ще се появи по време на WWDC 2023, както се очакваше”.

Забавянето означава и, че прогнозите за доставки на очилата тази година ще са още по-ниски, намалявайки до 300 000 или дори 200 000 единици. По-рано се очакваше през 2023 да бъдат доставени около половин милион устройства.

Твърди се, че причината за безпокойството на Apple по отношение на очилата е в очакването на лоша обратна връзка на пазара, капитализирана от икономическия спад, компромисите в хардуерните спецификации, теглото на устройството, готовността на екосистемата и приложенията за очилата и високата им продажна цена. Куо вярва, че те ще струват между, 3000 и 4000 долара и дори още повече. Коментарите му отразяват скорошен доклад на The New York Times, който твърди, че служители на компанията имат сериозни опасения относно перспективите на очилата, наричайки ги “решение в търсене на проблем”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This