Изберете Страница

Apple може и да не покаже първите си очила със смесена реалност по време на WWDC 2023

Apple може и да не покаже първите си очила със смесена реалност по време на WWDC 2023, тъй като масовото им производство отново е отложено, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо в Twitter.

Според Куо, Apple “не е много оптимистично настроена” за това дали очилата ще могат да създадат “iPhone moment” и е решила да забави графика за масовото им производството края на третото тримесечие на годината. Анализаторът вярва, че това забавяне носи несигурност “дали устройството ще се появи по време на WWDC 2023, както се очакваше”.

Забавянето означава и, че прогнозите за доставки на очилата тази година ще са още по-ниски, намалявайки до 300 000 или дори 200 000 единици. По-рано се очакваше през 2023 да бъдат доставени около половин милион устройства.

Твърди се, че причината за безпокойството на Apple по отношение на очилата е в очакването на лоша обратна връзка на пазара, капитализирана от икономическия спад, компромисите в хардуерните спецификации, теглото на устройството, готовността на екосистемата и приложенията за очилата и високата им продажна цена. Куо вярва, че те ще струват между, 3000 и 4000 долара и дори още повече. Коментарите му отразяват скорошен доклад на The New York Times, който твърди, че служители на компанията имат сериозни опасения относно перспективите на очилата, наричайки ги “решение в търсене на проблем”.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година

Само цената на iPhone 15 Pro Max може да се увеличи тази година, твърди тайванската компания TrendForce на фона на предишни слухове за увеличение на цените на двата Pro модели в предстоящата серия. Според компанията, iPhone 15 Pro отново ще се продава за 999 долара в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This