Изберете Страница

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg.

Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе през септември, както обикновено. За сметка на това iPadOS 16 ще се появи през октомври.

Причината за това е разработката на многозадачната система Stage Manager в iPadOS 16, която отнема повече от очакваното време. По време на текущите бета тестове, Stage Manager получи много критики от разработчици, че бъгава и объркваща, в допълнение на това, че не е съвместима с повечето iPad на пазара.

Забавянето на iPadOS 16 ще я приближи до пускането на новия iPad, което може да се случи през октомври. Говори се, че ще видим iPad Pro с чип М2 и по-бърз таблет от начално ниво с USB-C порт. Apple не коментира този слух, както и всички останали, но в миналото спомена, че някои функции на iOS 16 и iPadOS 16, няма да пристигнат в първоначалната им версия, което означава, че или iPadOS 16 като цяло ще се забави, или ще стартира без Stage Manager, който ще пристигне по-късно в следващ ъпдейт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

Появиха се още доказателства за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Появиха се още доказателства за Always-On Display на iPhone 14 Pro

Слуховете сочат, че предстоящите модели iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще предложат функцията Always-On Display, подобна на тази в Apple Watch. Препратки как ще изглежда тя има и в последната бета версия на Xcode 14. Както отбелязва в Twitter Стив Мозер, бета версията...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This