Изберете Страница

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg.

Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе през септември, както обикновено. За сметка на това iPadOS 16 ще се появи през октомври.

Причината за това е разработката на многозадачната система Stage Manager в iPadOS 16, която отнема повече от очакваното време. По време на текущите бета тестове, Stage Manager получи много критики от разработчици, че бъгава и объркваща, в допълнение на това, че не е съвместима с повечето iPad на пазара.

Забавянето на iPadOS 16 ще я приближи до пускането на новия iPad, което може да се случи през октомври. Говори се, че ще видим iPad Pro с чип М2 и по-бърз таблет от начално ниво с USB-C порт. Apple не коментира този слух, както и всички останали, но в миналото спомена, че някои функции на iOS 16 и iPadOS 16, няма да пристигнат в първоначалната им версия, което означава, че или iPadOS 16 като цяло ще се забави, или ще стартира без Stage Manager, който ще пристигне по-късно в следващ ъпдейт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This