Изберете страница

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg.

Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе през септември, както обикновено. За сметка на това iPadOS 16 ще се появи през октомври.

Причината за това е разработката на многозадачната система Stage Manager в iPadOS 16, която отнема повече от очакваното време. По време на текущите бета тестове, Stage Manager получи много критики от разработчици, че бъгава и объркваща, в допълнение на това, че не е съвместима с повечето iPad на пазара.

Забавянето на iPadOS 16 ще я приближи до пускането на новия iPad, което може да се случи през октомври. Говори се, че ще видим iPad Pro с чип М2 и по-бърз таблет от начално ниво с USB-C порт. Apple не коментира този слух, както и всички останали, но в миналото спомена, че някои функции на iOS 16 и iPadOS 16, няма да пристигнат в първоначалната им версия, което означава, че или iPadOS 16 като цяло ще се забави, или ще стартира без Stage Manager, който ще пристигне по-късно в следващ ъпдейт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This