Изберете Страница

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg.

Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе през септември, както обикновено. За сметка на това iPadOS 16 ще се появи през октомври.

Причината за това е разработката на многозадачната система Stage Manager в iPadOS 16, която отнема повече от очакваното време. По време на текущите бета тестове, Stage Manager получи много критики от разработчици, че бъгава и объркваща, в допълнение на това, че не е съвместима с повечето iPad на пазара.

Забавянето на iPadOS 16 ще я приближи до пускането на новия iPad, което може да се случи през октомври. Говори се, че ще видим iPad Pro с чип М2 и по-бърз таблет от начално ниво с USB-C порт. Apple не коментира този слух, както и всички останали, но в миналото спомена, че някои функции на iOS 16 и iPadOS 16, няма да пристигнат в първоначалната им версия, което означава, че или iPadOS 16 като цяло ще се забави, или ще стартира без Stage Manager, който ще пристигне по-късно в следващ ъпдейт.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This