Изберете страница

Apple може да пусне по-евтин iPhone със сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея

Нов доклад, позоваващ се на източници по веригата за доставки на компоненти на Apple твърди, че компанията може за създаде специално за Китай по-евтин модел iPhone със сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея, като алтернатива на Face ID.
Всъщност Face ID е технологията, която оскъпява производството на новите модели iPhone, изисвайки допълнителни компоненти като специални инфрачервени излъчватели и приемници, разположени в прореза в горната част на екрана и бърз процесор, но новият модел за китайския пазар с вграден в екрана сензор за пръстови отпечатъци би помогнал на гиганта да намали разходите си, твъди The Global Times.

Според статията, компонентите на Face ID струват приблизително няколко стотин юана, или няколко десетки долара, а използването му според анонимния източник подкопава продажбите на смартфона в Китай. С други думи, вместо да жертва високите си маржове, ръководството на Apple обмисля премахването на иновативните характеристики и замяната им с по-евтини, но и на по-ниско ниво технологии, за да съживи продажбите в страната с 1.4 милиарда население.

Компанията изгуби много китайски потребители, които предпочитат евтини смартфони с цени от около 5000 юана от популярни местни марки като OPPO, Huawei и Vivo, които имат съответно 18%, 34% и 19% дял на китайския пазар, докато Apple е с едва 9%. Гигантът отдава огромно значение на този пазар, но е подложена на натиск, на фона на търговската война, която се разразява между САЩ и Китай, а конкуренцията на местните марки може би ще я принуди да търси наистина по-евтини решения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This