Изберете Страница

Apple може да пусне по-евтин iPhone със сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея

Нов доклад, позоваващ се на източници по веригата за доставки на компоненти на Apple твърди, че компанията може за създаде специално за Китай по-евтин модел iPhone със сензор за пръстови отпечатъци, вграден в дисплея, като алтернатива на Face ID.
Всъщност Face ID е технологията, която оскъпява производството на новите модели iPhone, изисвайки допълнителни компоненти като специални инфрачервени излъчватели и приемници, разположени в прореза в горната част на екрана и бърз процесор, но новият модел за китайския пазар с вграден в екрана сензор за пръстови отпечатъци би помогнал на гиганта да намали разходите си, твъди The Global Times.

Според статията, компонентите на Face ID струват приблизително няколко стотин юана, или няколко десетки долара, а използването му според анонимния източник подкопава продажбите на смартфона в Китай. С други думи, вместо да жертва високите си маржове, ръководството на Apple обмисля премахването на иновативните характеристики и замяната им с по-евтини, но и на по-ниско ниво технологии, за да съживи продажбите в страната с 1.4 милиарда население.

Компанията изгуби много китайски потребители, които предпочитат евтини смартфони с цени от около 5000 юана от популярни местни марки като OPPO, Huawei и Vivo, които имат съответно 18%, 34% и 19% дял на китайския пазар, докато Apple е с едва 9%. Гигантът отдава огромно значение на този пазар, но е подложена на натиск, на фона на търговската война, която се разразява между САЩ и Китай, а конкуренцията на местните марки може би ще я принуди да търси наистина по-евтини решения.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This