Изберете страница

Apple може да прехвърли част от производството на iPad в Индия

Apple може да прехвърли част от производството на iPad в Индия, след като новите ковид ограничения предизвикаха редица протести в Китай, твърди CNBC.

Новината идва почти две години след появата на първите съобщения, че компанията обмисля да произвежда iPad във Виетнам. Това е в резултат на стремежа на гиганта да изнесе до 30% от производството си извън Китай.

Строгите ковид ограничения в страната предизвикаха редица протести, които принудиха Apple миналия месец да намали производството на iPhone 14, а това респективно доведе и до забавяне на доставките. CNBC обаче твърди, че може да има някои усложнения при преместването в Индия, тъй като там липсват хора с опит в производството на сложни устройства като iPad, а нарастващите териториални спорове между Китай и Индия може да са допълнителна пречка.

По-рано тази година Apple започна производството на iPhone 14 в Южна Индия, малко след пускането му на пазара. Това беше първият път, когато технологичният гигант премести производството си от Китай в Индия толкова бързо след премиерата на новата серия.

Експерти прогнозират, че производството на iPhone в Индия ще се увеличи в следващите няколко години, макар и бавно, като ще достигне до 35%, а в следващите 5 години Apple ще продължи да го диверсифицира и в други страни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This