Изберете Страница

Apple може да прехвърли част от производството на iPad в Индия

Apple може да прехвърли част от производството на iPad в Индия, след като новите ковид ограничения предизвикаха редица протести в Китай, твърди CNBC.

Новината идва почти две години след появата на първите съобщения, че компанията обмисля да произвежда iPad във Виетнам. Това е в резултат на стремежа на гиганта да изнесе до 30% от производството си извън Китай.

Строгите ковид ограничения в страната предизвикаха редица протести, които принудиха Apple миналия месец да намали производството на iPhone 14, а това респективно доведе и до забавяне на доставките. CNBC обаче твърди, че може да има някои усложнения при преместването в Индия, тъй като там липсват хора с опит в производството на сложни устройства като iPad, а нарастващите териториални спорове между Китай и Индия може да са допълнителна пречка.

По-рано тази година Apple започна производството на iPhone 14 в Южна Индия, малко след пускането му на пазара. Това беше първият път, когато технологичният гигант премести производството си от Китай в Индия толкова бързо след премиерата на новата серия.

Експерти прогнозират, че производството на iPhone в Индия ще се увеличи в следващите няколко години, макар и бавно, като ще достигне до 35%, а в следващите 5 години Apple ще продължи да го диверсифицира и в други страни.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This