Изберете Страница

Apple може да представи сгъваем таблет през 2024 година

Феновете на Apple отдавна очакват компанията да се включи на пазара на сгъваеми устройства, но първото такова вероятно няма да е смартфон, твърди The Elec, позовавайки се на собствени източници.

Според информацията мобилното подразделение на Samsung е имало среща с доставчици миналия месец и между дискусиите за пазара на смартфони се е промъкнала и новината, че Apple може да представи сгъваем таблет след две години.

CCS Insight потвърждава тези слухове. Миналия месец изследователската компания посочи, че пускането на сгъваем iPhone би било много рисково в този момент и е по-разумно Apple да ескпериментира с новата технология при iPad. Не е ясно колко ще струва този продукт, но анализаторите смятат, че сгъваемото усторйство може да се появи в магазините на цена от около 2500 долара.

Всъщност не е изненада, че Apple е по-консервативна по отношение на iPhone. Поради големия брой устройства, които компанията доставя всяка година, тя вероятно ще има проблем с доставките, тъй като технологията все още е доста ограничена и скъпа.

Слуховете отдавна сочат, че гигантът експериментира със сгъваеми модели, базирани на iPhone и iPad, но за момента това са само ранни прототипи, които все още са твърде далеч от превръщането си в крайни продукти.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This