Apple може да представи първите си нови устройства за тази година още следващия месец, твърди нов доклад, в който се споменават iPhone, iPad и MacBook. Въпреки силното търсене на iPhone X след старта му през ноември, устройството със сигурност не предизвика очаквания от анализаторите „супер цикъл на ъпгрейд“ и всъщност продажбите на iPhone като цяло спаднаха през това тримесечие на 2018 година.

В резултат на това компанията, според някои доклади е намалила поръчките си към доставчиците за второто тримесечие. Някои от тях обаче ще компенсират изгубените приходи, в следствие на нарастващите поръчки за нови устройства, които могат да се появят на пазара още следващия месец и това са Career Technology, E&R Engineering, ShunSin Technology и Superior Plating Techology.

Superior Plating Techology ще се радва на големи поръчки от страна на Apple за новите компоненти за iPhone, iPad и MacBook, съобщава Digitimes, като и трите устройства се очаква да дебютират през март. Това ще помогне на компанията да се възстанови след загубите през първите три тримесечия на миналата година. Доставчиците на компоненти за Apple Watch също са получили поръчки, но новото устройство ще бъде представено най-верятно есента.

Всъщност е съвсем възможно да видим новите iPad и MacBook през март, но единственият iPhone, който би могъл да дебютира тогава е наследникът на iPhone SE, който се очакваше към средата на годината, така че може би за сега ще трябва да приемем този доклад с известно недоверие.