Изберете страница

Apple може да представи М3 с 13” и 15” MacBook Air на WWDC

Apple може да представи М3 с 13” и 15” MacBook Air на WWDC, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В своя бюлетин Power On той обяви, че нови модели iMac са в напреднал стадий на разработка и разказа повече за плановете на компанията за лаптопи и таблети.

Гърман подчертава, че актуализациите на MacBook Air са неизбежни, но някои от спецификациите им все още не са съвсем ясни. Той смята, че Apple може да представи чипа М3 в обновения 13” MacBook Air, като 15” модел все още моеж да се придържа към М2.

Интересното е, че анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че Apple ще предложи M2 или M2 Pro в предстоящия 15” MacBook Air, който също така може просто да носи името MacBook.

Очаква се компанията да пусне 15” модел веднага през април и да задържи 13” версия до WWDC 2023, която ещ се проведе през юни. Гърман обаче не уточнява датата на дебюта за нито едно от двете устройства, като само посочва, че те могат да пристигнат между “късната пролет и лятото”.

Журналистът посочва, че М3 ще е важна промяна, тъй като Apple преминава от 5nm към 3nm дизайн на чиповете, а това ще даде голям тласък в енергийната ефективност и производителността. M3 Pro и M3 Max вероятно ще дебютират следващата година, когато се очаква и първият OLED iPad Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This