Изберете Страница

Apple може да представи М3 с 13” и 15” MacBook Air на WWDC

Apple може да представи М3 с 13” и 15” MacBook Air на WWDC, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В своя бюлетин Power On той обяви, че нови модели iMac са в напреднал стадий на разработка и разказа повече за плановете на компанията за лаптопи и таблети.

Гърман подчертава, че актуализациите на MacBook Air са неизбежни, но някои от спецификациите им все още не са съвсем ясни. Той смята, че Apple може да представи чипа М3 в обновения 13” MacBook Air, като 15” модел все още моеж да се придържа към М2.

Интересното е, че анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че Apple ще предложи M2 или M2 Pro в предстоящия 15” MacBook Air, който също така може просто да носи името MacBook.

Очаква се компанията да пусне 15” модел веднага през април и да задържи 13” версия до WWDC 2023, която ещ се проведе през юни. Гърман обаче не уточнява датата на дебюта за нито едно от двете устройства, като само посочва, че те могат да пристигнат между “късната пролет и лятото”.

Журналистът посочва, че М3 ще е важна промяна, тъй като Apple преминава от 5nm към 3nm дизайн на чиповете, а това ще даде голям тласък в енергийната ефективност и производителността. M3 Pro и M3 Max вероятно ще дебютират следващата година, когато се очаква и първият OLED iPad Pro.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This