Слуховете за iPhone 13 се увеличават лавинообразно с наближаване на премиерата на новото поколение смартфони на Apple тази есен. Чухме, че iPhone 13 ще има 120 Hz дисплей, по-малък прорез, нова камера и по-голяма батерия. Време е вече да разберем и кога компанията ще го представи.

Според неназован анализатор, цитиран от 9to5Mac, iPhone 13 ще бъде обявен през третата седмица на септември. Гамата ще се състои от четири модела – iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro и iPhone 12 Pro Max. Говори се, че точната дата е 14 септември, тъй като Apple обикновено провежда събитията си във вторник.

Същият анализатор предполага, че iPhone 13 ще включва опция за съхранение 1ТВ и скенер LiDAR във всички модели, но това вече беше оспорено от други източници. Наскоро TrendForce заяви, че Apple няма да предостави нова опция за съхранение, а следващият модел ще се нарича iPhone 12s, а не iPhone 13. Всъщност това звучи много възможно, тъй като се оказва, че голяма част от потребителите не харесват името iPhone 13 заради смятаното за фатално число 13.