Изберете Страница

Apple може да оборудва следващия си iPad Pro с Thunderbolt порт

Говори се, че множество устройства на Apple, сред които нови iPad Pro и iPad mini, ще дебютират през април. Предстоящото обновление на iPad Pro ще донесе две ключови промени – miniLED дисплеи и mmWave 5G поддръжка.

Според доклад на Bloomberg обаче, може да видим и Thunderbolt порт в новите модели iPad Pro. Конекторът ще е същия, като този на най-новите Mac с персонализирани процесори М1 на Apple. Той няма да изисква нови зарядни, но ще даде възможност за свързване с допълнителни външни монитори и други периферни устройства. Освен това ще е по-бърз при синхронизиране на данни и зареждане, от настоящия USB-C.

Например Thunderbolt 3 на M1 MacBook Pro позволява теоритична скорост на трансфер на данни от 40Gb/s. Той може да управлява до 6К външен монитор с честота на опресняване до 60 Hz.

Ако новите iPad Pro пристигнат с Thunderbolt, това ще е основен стимул за привлекателността им като устройства. Твърди се още, че чипът серия А, който ще ги захранва, ще е мощен колкото M1 в новите Mac.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

Ново видео сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max и iPhone 13 Pro Max

До премиерата на новата серия iPhone 14 остава по-малко от месец и слуховете за нея се увеличават с всеки изминал ден. Сега нов клип, публикуван в Twitter сравнява дизайна на iPhone 14 Pro Max с този на неговия предшественик 13 Pro Max. iPhone 14 Pro Max on hands good...

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече приготвя предварително записаното си есенно събитие

Apple вече е започнала да зиписва виртуалното си есенно събитие, по време на което ще представи новата серия iPhone 14 и Apple Watch Series 8, твърди журналистът Марк Гърман. Въпреки очакванията компанията да възстанови присъствените евенти, журналистът посочва, че...

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This