Изберете Страница

Apple може да оборудва следващия си iPad Pro с Thunderbolt порт

Говори се, че множество устройства на Apple, сред които нови iPad Pro и iPad mini, ще дебютират през април. Предстоящото обновление на iPad Pro ще донесе две ключови промени – miniLED дисплеи и mmWave 5G поддръжка.

Според доклад на Bloomberg обаче, може да видим и Thunderbolt порт в новите модели iPad Pro. Конекторът ще е същия, като този на най-новите Mac с персонализирани процесори М1 на Apple. Той няма да изисква нови зарядни, но ще даде възможност за свързване с допълнителни външни монитори и други периферни устройства. Освен това ще е по-бърз при синхронизиране на данни и зареждане, от настоящия USB-C.

Например Thunderbolt 3 на M1 MacBook Pro позволява теоритична скорост на трансфер на данни от 40Gb/s. Той може да управлява до 6К външен монитор с честота на опресняване до 60 Hz.

Ако новите iPad Pro пристигнат с Thunderbolt, това ще е основен стимул за привлекателността им като устройства. Твърди се още, че чипът серия А, който ще ги захранва, ще е мощен колкото M1 в новите Mac.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This