Изберете Страница

Apple може да не пусне сгъваем iPad и през 2024 година

Според предишни слухове, Apple работи върху сгъваем iPad, чиято премиера се очакваше през 2024 година и може да замени iPad mini. Последните доклади обаче сочат, че актуализациите на iPad ще бъдат отложени до края на 2024 година.

Информацията идва от известният анализатор Минг-Чи Куо, който базира прогнозите си на данни от веригата за доставки. Въпреки това Марк Гърман от Bloomberg е на друго мнение. Журналистът смята, че 2023 година ще е “светлинна година” за iPad, но без сгъваем модел. Той вярва, че дългоочакваните OLED iPad Pro ще бъдат представени през 2024 година, заедно с надстройките за базовия iPad и iPad mini.

Предишни слухове твърдяха, че 20” сгъваемо устройство ще предлага ерзмер на екрана от 20.25” в разгънато състояние. Когато е сгънато, то ще е 15.3”. Очакваше се Apple да пусне сгъваеми устройства само след като добави OLED панели в своята гама. Тъй като това още не се е случило за iPad, може да отнеме още доста време, преди да видим сгъваемия iPad.

Смята се, че информацията на Гърман идва от контактите му в Apple и веригата за доставки и макар, че той често се съгласява с Куо, този път не е така. Въпреки годините спекулации и слухове, все още не е ясно дали Apple някога ще пусне сгъваемо устройство, тъй като пазарът за тези модели все още е ограничен. Освен това е известно, че компанията подобрява съществуващата технология, преди да пусне нов продукт на пазара, което разбира се ще важи и за сгъваемия iPad.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This