Изберете страница

Apple може би ще разпрати поканите за пролетното си събитие днес

В началото на миналия месец Марк Гърман от Bloomberg съобщи, че Apple планира да бъде домакин на специално събитие, което ще се проведе на 8 март. След това журналистът отново повтори слуховете за пролетното събитие на компанията в своя бюлетин Power On.

Обикновено Apple изпраща поканите за своите евенти седмица преди датата, което означава, че това може би ще се случи днес, 1 март, около 19 часа българско време.

Миналата година компанията избра да проведе своето пролетно събитие през април, но предишните години то обикновено се провеждаше през март. Наскоро Apple регистрира три нови модела Mac, един iPad и един iPhone в Евразийската икономическа база данни, което предполага, че пускането им е неизбежно. Също така е известно, че компанията провежда повечето си събития във вторник, така че като цяло слухът за 8 март изглежда много правдоподобен.

Очаква се по време на пролетното събитие на Apple да видим новата версия на бюджетния iPhone SE и iPad Air, както и нов Mac с Apple Silicon. Според слуховете до момента, iPhone SE ще бъде с дизайн много подобен на този на iPhone SE 2020, но вероятно ще се захранва от чип A15 Bionic и ще предложи по-добра камера и 5G свързаност.

Новият iPad Air също ще включва по-нов чип от серията А и 5G свързаност, без големи промени в дизайна. На събитието се очаква да бъде представен и поне един нов Мас с чип, проектиран от Apple, а предиши слухове предполагат, че това ще е Mac mini от висок клас, но е възможно да видим и 13 инчов MacBook Pro.

Другата любопитна спекулация е, че iOS 15.4 и iPadOS 15.4 може да са свързани с мартенското събитие и пускането на нови устройства, така че е възможно те да пристигнат през първата половина на месеца.

Очаква се събитието да бъде проведено изцяло онлайн, подобно на другите събития на компанията през последните две години. Остава да видим дали всички тези предположения са верни и дали поканите ще пристигнат тази вечер.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This