Изберете Страница

Apple може би ще използва термоформовано стъкло за корпуса на iPhone 8, за да облекчи безжичното зареждане

Слуховете твърдят, че Apple все още експериментира с различни материали и прототипи, за да избере най-подходящата комбинация за своя десети юбелеен модел iPhone. Основното, което се повтаря в тях е, че той ще притежава голям OLED дисплей от край до край, двойна задна камера и възможност за безжично зареждане.

Именно последната функция може би ще накара компанията да се обърне отново към стъкления дизайн с метална рамка, познати ни от iPhone 4. Корейски медии съобщават, че тя работи с китайския доставчик Biel Crystal по задния стъклен панел на телефона, а същата компания вече е предоставяла на гиганта субстрати за дисплеите и сапфир за лещите на камерите на iPhone и екрана на Apple Watch.

Източниците твърдят, че сега Biel Crystal ще достави термоформовано стъклено шаси, което ще се използва в бъдещия iPhone 8 и е много подобно на това, което използва Samsung за своите телефони с извит дисплей. Корейският гигант нарича технологията за производството му „3D термоформоване“, тъй като в процеса на изработка, стъклото се поставя между две форми и се загравя до 800 градуса, за да се достигнат съвършено симетричните извивки, определени от дизайна.

Означава ли всичко това, че iPhone 8 ще има извити ръбове на дисплея и плосък стъклен гръб? Няма как да знаем това, тъй като и самата компания, ако се съди по твърденията на редица източници, все още не е взела решение, коя комбинация материали ще използва и какъв ще е финалния дизайн на десетия й юбилеен модел iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно

Години наред достъпът до бета версиите за разработчици на iOS се осъществяваше само чрез съответния акаунт с годишен абонамент 99 долара. Тази година Apple пусна бета версията за разработчици на iOS 17 безплатно за всички, които са се регистрирали като разработчици....

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Всичко, което Apple представи на WWDCV 2023

Apple постави началото на изцяло нова категория устройства с първите си очила за смесена реалност Vision Pro. Компанията ги определя като “революционен пространствен компютър, който безпроблемно смесва дигитално съдържание с физическия свят”. Те разполагат с изцяло...

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила

Apple ще направи практическа демонстрация на новите си AR/VR очила по време на WWDC 2023, като ще даде възможност на някои разработчици и присъстващи да ги изпробват след обявяването им, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. Компанията изгради нова структура в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This