Слуховете твърдят, че Apple все още експериментира с различни материали и прототипи, за да избере най-подходящата комбинация за своя десети юбелеен модел iPhone. Основното, което се повтаря в тях е, че той ще притежава голям OLED дисплей от край до край, двойна задна камера и възможност за безжично зареждане.

Именно последната функция може би ще накара компанията да се обърне отново към стъкления дизайн с метална рамка, познати ни от iPhone 4. Корейски медии съобщават, че тя работи с китайския доставчик Biel Crystal по задния стъклен панел на телефона, а същата компания вече е предоставяла на гиганта субстрати за дисплеите и сапфир за лещите на камерите на iPhone и екрана на Apple Watch.

Източниците твърдят, че сега Biel Crystal ще достави термоформовано стъклено шаси, което ще се използва в бъдещия iPhone 8 и е много подобно на това, което използва Samsung за своите телефони с извит дисплей. Корейският гигант нарича технологията за производството му „3D термоформоване“, тъй като в процеса на изработка, стъклото се поставя между две форми и се загравя до 800 градуса, за да се достигнат съвършено симетричните извивки, определени от дизайна.

Означава ли всичко това, че iPhone 8 ще има извити ръбове на дисплея и плосък стъклен гръб? Няма как да знаем това, тъй като и самата компания, ако се съди по твърденията на редица източници, все още не е взела решение, коя комбинация материали ще използва и какъв ще е финалния дизайн на десетия й юбилеен модел iPhone.