Изберете Страница

Apple може би ще добави дисплей в своя конкурент на Amazon Echo

След като вече няколко години Apple не е представяла нова категория хардуер, упорити слухове сочат, че това може да се промени само след няколко седмици, когато започва WWDC 2017.

Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира наскоро, че компанията работи върху базиран на Siri конкурент на Amazon Echo и предположи възможността той да бъде представен на предстоящата конференция на разработчиците, като подхвърли и някои оскъдни подробности за него в своите бележки:

Устройството ще включва един високоговорител и седем пищялки и ще има изчислителна мощност, подобна на тази на iPhone 6/6s”.

Сега обаче, изпълнителният директор на Apple, Фил Шилър погъделичка любопитството на феновете, хвърляйки малко светлина върху това загадъчно устройство и функциите, които то ще им предложи. По време на интервю за Gadgets 360, той бе помолен да сподели мнението си за Amazon Echo и Google Home и обяви, че всъщност те не са нищо особено, а добавянето на екран към интелигентната им система би било умен ход. След което отбеляза, че докато интелигентните гласови помощници могат да бъдат наистина полезни, то екранният интерфейс би бил добро допълнение към това:

„Не мисля, че идеята да не разполагаме с екран е много добра. Например, ако трябва да търся адрес и използвам Maps, ще бъде много по-добре, ако виждам картата и маршрута си. Фотографията, която е една от причините нашите устройства да са така популярни, също изисква наличието на дисплей. Идеята за устройство без екран не би била много полезна и в случай, че искаме да споделим снимки в социалната мрежа и няма да работи така добре само с виртуалния асистент“.

Всъщност по този начин  Шилър може би неволно, или нарочно подсказа някои от бъдещите идеи за конкурента на Echo като започна да коментира колко полезни са дисплеите и колко важна е ролята им в подобни устройства. Това може и да е свързано с появилите се миналата седмица снимки на неизвестно устройство на Amazon с пълноценен дисплей, но може и да е препратка към плановете на Apple за негов конкурент. Всичко ще стане ясно в началото на юни, когато е насрочена конференцията на разработчиците на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица

Няколко нови Mac ще бъдат обявени в едно от най-дългите в историята на Apple WWDC събития следващата седмица, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман. В пост в Twitter Гърман сподели, че тазгодишната основна бележка ще се фокусира върху обявяването на “няколко”...

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone

Четири от петте най-продавани флагмани за първото тримесечие на 2023 са iPhone, сочи доклад на Cnalys. Най-търсен е iPhone 14 Pro Max, следван от iPhone 14 Pro, iPhone 14 и iPhone 13. 31% от всички доставени от януари до март смартфони са били премиум устройства с...

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще е заради големи надстройки на камерата

Увеличеният размер на моделите iPhone 16 Pro ще позволи големи надстройки на камерата, включително и перископна телефото камера и 12% по-голям сензор за основната, твърдят последните слухове. Информацията идва от китайската социална мрежа Weibo и потребител, който се...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This