Изберете страница

Apple може би ще добави дисплей в своя конкурент на Amazon Echo

След като вече няколко години Apple не е представяла нова категория хардуер, упорити слухове сочат, че това може да се промени само след няколко седмици, когато започва WWDC 2017.

Известният анализатор Минг-Чи Куо прогнозира наскоро, че компанията работи върху базиран на Siri конкурент на Amazon Echo и предположи възможността той да бъде представен на предстоящата конференция на разработчиците, като подхвърли и някои оскъдни подробности за него в своите бележки:

Устройството ще включва един високоговорител и седем пищялки и ще има изчислителна мощност, подобна на тази на iPhone 6/6s”.

Сега обаче, изпълнителният директор на Apple, Фил Шилър погъделичка любопитството на феновете, хвърляйки малко светлина върху това загадъчно устройство и функциите, които то ще им предложи. По време на интервю за Gadgets 360, той бе помолен да сподели мнението си за Amazon Echo и Google Home и обяви, че всъщност те не са нищо особено, а добавянето на екран към интелигентната им система би било умен ход. След което отбеляза, че докато интелигентните гласови помощници могат да бъдат наистина полезни, то екранният интерфейс би бил добро допълнение към това:

„Не мисля, че идеята да не разполагаме с екран е много добра. Например, ако трябва да търся адрес и използвам Maps, ще бъде много по-добре, ако виждам картата и маршрута си. Фотографията, която е една от причините нашите устройства да са така популярни, също изисква наличието на дисплей. Идеята за устройство без екран не би била много полезна и в случай, че искаме да споделим снимки в социалната мрежа и няма да работи така добре само с виртуалния асистент“.

Всъщност по този начин  Шилър може би неволно, или нарочно подсказа някои от бъдещите идеи за конкурента на Echo като започна да коментира колко полезни са дисплеите и колко важна е ролята им в подобни устройства. Това може и да е свързано с появилите се миналата седмица снимки на неизвестно устройство на Amazon с пълноценен дисплей, но може и да е препратка към плановете на Apple за негов конкурент. Всичко ще стане ясно в началото на юни, когато е насрочена конференцията на разработчиците на Apple.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This