Изберете страница

Apple може би работи по сгъваем iPad

Apple работи върху сгъаем iPad, който ще бъде пуснат още през 2020 година, твърди нов неофициален слух, чийто източник е анализаторът Джеф Лин от IHS Markit. Лин се позовава на информация по веригата за доставки, а и преди това имаше намеци, че компанията работи върху сгъваемо устройство, просто сега за пръв път то е класифицирано като таблет.
Анализаторът посочва, че размерът на екрана на сгъваемия iPad ще е почти колкото този на сегашната линия MacBook, или в 12 инчовия диапазон. Лин твърди и, че устройството ще е първият 5G iPad с множество бизнес-функции.
Към момента слуховете сочат, че следващите поколения iPad Pro модели ще се появят в началото на 2020 година и ще имат иновативна система на камерата, която ще позволи заснемане на 3D модели и редактирането след това с Apple Pencil. Въпреки, че името на компанията и преди това е свързвано със сгъваеми устройства, малко вероятно е да видим подобно от нейна страна следващата година. Докладите сочат, че iPhone 2020 ще поддържа 5G, но смартфонът най-вероятно ще получи функцията преди iPad. В момента всички големи оператори вече тестват 5G мрежите си.
По отношеине на сгъваемите дисплеи, наскоро станахме свидетели на проблемите с първото такова устройство от страна на основния конкурент на Apple – Samsung, чийто Galaxy Fold все още не е достъпен за покупка, след като първите бройки, раздадени на журналисти за рецензии, се оказаха с редица проблеми, свързани именно с дисплея и неговото прегъване. В крайна сметка Samsung реши да отложи пускането на смалтфона на пазара и все още не е насрочила дата, когато това ще се случи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This