Изберете Страница

Apple може би работи по сгъваем iPad

Apple работи върху сгъаем iPad, който ще бъде пуснат още през 2020 година, твърди нов неофициален слух, чийто източник е анализаторът Джеф Лин от IHS Markit. Лин се позовава на информация по веригата за доставки, а и преди това имаше намеци, че компанията работи върху сгъваемо устройство, просто сега за пръв път то е класифицирано като таблет.
Анализаторът посочва, че размерът на екрана на сгъваемия iPad ще е почти колкото този на сегашната линия MacBook, или в 12 инчовия диапазон. Лин твърди и, че устройството ще е първият 5G iPad с множество бизнес-функции.
Към момента слуховете сочат, че следващите поколения iPad Pro модели ще се появят в началото на 2020 година и ще имат иновативна система на камерата, която ще позволи заснемане на 3D модели и редактирането след това с Apple Pencil. Въпреки, че името на компанията и преди това е свързвано със сгъваеми устройства, малко вероятно е да видим подобно от нейна страна следващата година. Докладите сочат, че iPhone 2020 ще поддържа 5G, но смартфонът най-вероятно ще получи функцията преди iPad. В момента всички големи оператори вече тестват 5G мрежите си.
По отношеине на сгъваемите дисплеи, наскоро станахме свидетели на проблемите с първото такова устройство от страна на основния конкурент на Apple – Samsung, чийто Galaxy Fold все още не е достъпен за покупка, след като първите бройки, раздадени на журналисти за рецензии, се оказаха с редица проблеми, свързани именно с дисплея и неговото прегъване. В крайна сметка Samsung реши да отложи пускането на смалтфона на пазара и все още не е насрочила дата, когато това ще се случи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This