Изберете страница

Apple може би работи по сгъваем iPad

Apple работи върху сгъаем iPad, който ще бъде пуснат още през 2020 година, твърди нов неофициален слух, чийто източник е анализаторът Джеф Лин от IHS Markit. Лин се позовава на информация по веригата за доставки, а и преди това имаше намеци, че компанията работи върху сгъваемо устройство, просто сега за пръв път то е класифицирано като таблет.
Анализаторът посочва, че размерът на екрана на сгъваемия iPad ще е почти колкото този на сегашната линия MacBook, или в 12 инчовия диапазон. Лин твърди и, че устройството ще е първият 5G iPad с множество бизнес-функции.
Към момента слуховете сочат, че следващите поколения iPad Pro модели ще се появят в началото на 2020 година и ще имат иновативна система на камерата, която ще позволи заснемане на 3D модели и редактирането след това с Apple Pencil. Въпреки, че името на компанията и преди това е свързвано със сгъваеми устройства, малко вероятно е да видим подобно от нейна страна следващата година. Докладите сочат, че iPhone 2020 ще поддържа 5G, но смартфонът най-вероятно ще получи функцията преди iPad. В момента всички големи оператори вече тестват 5G мрежите си.
По отношеине на сгъваемите дисплеи, наскоро станахме свидетели на проблемите с първото такова устройство от страна на основния конкурент на Apple – Samsung, чийто Galaxy Fold все още не е достъпен за покупка, след като първите бройки, раздадени на журналисти за рецензии, се оказаха с редица проблеми, свързани именно с дисплея и неговото прегъване. В крайна сметка Samsung реши да отложи пускането на смалтфона на пазара и все още не е насрочила дата, когато това ще се случи.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This