Изберете страница

Apple има близо 250 автомобилни патента

Всички знаят, че Apple работи върху свой собствен електрически автомобил, но никой никога не си е правил труда да преброи патентите, посветени на него. Според проучване на Nikkei и Intelectuall Property Landscape, Apple е подала и публикувала 248 патента, свързани с автомобилната индустрия.

Проучването показва, че 2017 година е била пикова по отношение на броя заявени и одобрени патенти, но този рекорд може да бъде подобрен, ако се включат приложенията, които ще бъдат публикувани в бъдеще в общата бройка за 2021 година. Патентите са широкообхватни и включват области като самостоятелно шофиране и друг софтуер, който захранва превозните средства, както и хардуерни елементи в областта на комфорта, като седалки и окачване.

Компанията има патенти и в областта на интелигентността на автомобила – технологията V2X, която позволява на превозните средства да се свързват с IoT и други превозни средства. В доклада се посочва, че тези конкретни патенти потенциално показват сериозен напредък на Apple в изграждането на собствена платформа и желанието й да се присъедини към нарастващата индустрия за цялостна мобилност.

Въпреки големият брой патенти обаче, все още не е ясно дали гигантът може да представи кола, тъй като компанията никога не е създавала нещо толкова голямо. Анализаторите твърдят, че Apple Car може да бъде обявена в рамките на десетилетието, което означава, че ще трябва да почакаме още доста време. През това време изглежда, че Apple прокарва следващата еволюция на CarPlay и се опитва да примами други производители на автомобили да приемат платформата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This