Изберете Страница

Apple има близо 250 автомобилни патента

Всички знаят, че Apple работи върху свой собствен електрически автомобил, но никой никога не си е правил труда да преброи патентите, посветени на него. Според проучване на Nikkei и Intelectuall Property Landscape, Apple е подала и публикувала 248 патента, свързани с автомобилната индустрия.

Проучването показва, че 2017 година е била пикова по отношение на броя заявени и одобрени патенти, но този рекорд може да бъде подобрен, ако се включат приложенията, които ще бъдат публикувани в бъдеще в общата бройка за 2021 година. Патентите са широкообхватни и включват области като самостоятелно шофиране и друг софтуер, който захранва превозните средства, както и хардуерни елементи в областта на комфорта, като седалки и окачване.

Компанията има патенти и в областта на интелигентността на автомобила – технологията V2X, която позволява на превозните средства да се свързват с IoT и други превозни средства. В доклада се посочва, че тези конкретни патенти потенциално показват сериозен напредък на Apple в изграждането на собствена платформа и желанието й да се присъедини към нарастващата индустрия за цялостна мобилност.

Въпреки големият брой патенти обаче, все още не е ясно дали гигантът може да представи кола, тъй като компанията никога не е създавала нещо толкова голямо. Анализаторите твърдят, че Apple Car може да бъде обявена в рамките на десетилетието, което означава, че ще трябва да почакаме още доста време. През това време изглежда, че Apple прокарва следващата еволюция на CarPlay и се опитва да примами други производители на автомобили да приемат платформата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This