Изберете страница

Apple има близо 250 автомобилни патента

Всички знаят, че Apple работи върху свой собствен електрически автомобил, но никой никога не си е правил труда да преброи патентите, посветени на него. Според проучване на Nikkei и Intelectuall Property Landscape, Apple е подала и публикувала 248 патента, свързани с автомобилната индустрия.

Проучването показва, че 2017 година е била пикова по отношение на броя заявени и одобрени патенти, но този рекорд може да бъде подобрен, ако се включат приложенията, които ще бъдат публикувани в бъдеще в общата бройка за 2021 година. Патентите са широкообхватни и включват области като самостоятелно шофиране и друг софтуер, който захранва превозните средства, както и хардуерни елементи в областта на комфорта, като седалки и окачване.

Компанията има патенти и в областта на интелигентността на автомобила – технологията V2X, която позволява на превозните средства да се свързват с IoT и други превозни средства. В доклада се посочва, че тези конкретни патенти потенциално показват сериозен напредък на Apple в изграждането на собствена платформа и желанието й да се присъедини към нарастващата индустрия за цялостна мобилност.

Въпреки големият брой патенти обаче, все още не е ясно дали гигантът може да представи кола, тъй като компанията никога не е създавала нещо толкова голямо. Анализаторите твърдят, че Apple Car може да бъде обявена в рамките на десетилетието, което означава, че ще трябва да почакаме още доста време. През това време изглежда, че Apple прокарва следващата еволюция на CarPlay и се опитва да примами други производители на автомобили да приемат платформата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This