Изберете Страница

Apple има близо 250 автомобилни патента

Всички знаят, че Apple работи върху свой собствен електрически автомобил, но никой никога не си е правил труда да преброи патентите, посветени на него. Според проучване на Nikkei и Intelectuall Property Landscape, Apple е подала и публикувала 248 патента, свързани с автомобилната индустрия.

Проучването показва, че 2017 година е била пикова по отношение на броя заявени и одобрени патенти, но този рекорд може да бъде подобрен, ако се включат приложенията, които ще бъдат публикувани в бъдеще в общата бройка за 2021 година. Патентите са широкообхватни и включват области като самостоятелно шофиране и друг софтуер, който захранва превозните средства, както и хардуерни елементи в областта на комфорта, като седалки и окачване.

Компанията има патенти и в областта на интелигентността на автомобила – технологията V2X, която позволява на превозните средства да се свързват с IoT и други превозни средства. В доклада се посочва, че тези конкретни патенти потенциално показват сериозен напредък на Apple в изграждането на собствена платформа и желанието й да се присъедини към нарастващата индустрия за цялостна мобилност.

Въпреки големият брой патенти обаче, все още не е ясно дали гигантът може да представи кола, тъй като компанията никога не е създавала нещо толкова голямо. Анализаторите твърдят, че Apple Car може да бъде обявена в рамките на десетилетието, което означава, че ще трябва да почакаме още доста време. През това време изглежда, че Apple прокарва следващата еволюция на CarPlay и се опитва да примами други производители на автомобили да приемат платформата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This