Изберете Страница

Apple има близо 250 автомобилни патента

Всички знаят, че Apple работи върху свой собствен електрически автомобил, но никой никога не си е правил труда да преброи патентите, посветени на него. Според проучване на Nikkei и Intelectuall Property Landscape, Apple е подала и публикувала 248 патента, свързани с автомобилната индустрия.

Проучването показва, че 2017 година е била пикова по отношение на броя заявени и одобрени патенти, но този рекорд може да бъде подобрен, ако се включат приложенията, които ще бъдат публикувани в бъдеще в общата бройка за 2021 година. Патентите са широкообхватни и включват области като самостоятелно шофиране и друг софтуер, който захранва превозните средства, както и хардуерни елементи в областта на комфорта, като седалки и окачване.

Компанията има патенти и в областта на интелигентността на автомобила – технологията V2X, която позволява на превозните средства да се свързват с IoT и други превозни средства. В доклада се посочва, че тези конкретни патенти потенциално показват сериозен напредък на Apple в изграждането на собствена платформа и желанието й да се присъедини към нарастващата индустрия за цялостна мобилност.

Въпреки големият брой патенти обаче, все още не е ясно дали гигантът може да представи кола, тъй като компанията никога не е създавала нещо толкова голямо. Анализаторите твърдят, че Apple Car може да бъде обявена в рамките на десетилетието, което означава, че ще трябва да почакаме още доста време. През това време изглежда, че Apple прокарва следващата еволюция на CarPlay и се опитва да примами други производители на автомобили да приемат платформата.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This