Изберете Страница

Apple изненадващо премахна страницата за проверка на състоянието на iCloud Activation Lock

Apple неочаквано премахна страницата, която се използваше за проверка на iC;oud Activation Lock status, преди покупка на iPhone втора употреба. Там, както най-вероятно знаете, можеше да се провери по IMEI или сериен номер, дали дадено устройство е заключено към чужд iCloud акаунт, преди да го закупите от частно лице и така да избегнете покупката на краден или изгубен телефон.

Сега при отваряне на линка, ще видите грешка 404, а документацията на самата страница сочи, че това не е временен проблем и тя умишлено е свалена. Този текст препоръчваше на потребителите да проверят състоянието на Activation Lock на iPhone и iPad втора употреба, преди да ги закупят, за да си гарантират, че няма даимат пробелми при бъдещата им употреба и беше отстранен на 24 януари, а линкът спря да работи снощи.

Така и не става ясно, защо компанията направи това. Страницата беше наистина полезна, като част от борбата против продажбата на крадени телефони в сайтове като eBay, а препоръките на Apple са именно да направите проверка на статуса, преди да закупите iPhone или iPad втора употреба.

Activation Lock се активира по подразбиране за iOS устройства, от версия 8 на операционната система насам, като това цели предотвратяването на употребата им от неоторизирани лица и намаляване на кражбите им, които бяха достигнали безпрецедентни нива. Опцията е налична за всички нови модели iPhone, iPad, iPod touch и Apple Watch, а потребителите могат да я изключат по собствено желание от приложението Find My iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This