Изберете страница

Apple изненадващо премахна страницата за проверка на състоянието на iCloud Activation Lock

Apple неочаквано премахна страницата, която се използваше за проверка на iC;oud Activation Lock status, преди покупка на iPhone втора употреба. Там, както най-вероятно знаете, можеше да се провери по IMEI или сериен номер, дали дадено устройство е заключено към чужд iCloud акаунт, преди да го закупите от частно лице и така да избегнете покупката на краден или изгубен телефон.

Сега при отваряне на линка, ще видите грешка 404, а документацията на самата страница сочи, че това не е временен проблем и тя умишлено е свалена. Този текст препоръчваше на потребителите да проверят състоянието на Activation Lock на iPhone и iPad втора употреба, преди да ги закупят, за да си гарантират, че няма даимат пробелми при бъдещата им употреба и беше отстранен на 24 януари, а линкът спря да работи снощи.

Така и не става ясно, защо компанията направи това. Страницата беше наистина полезна, като част от борбата против продажбата на крадени телефони в сайтове като eBay, а препоръките на Apple са именно да направите проверка на статуса, преди да закупите iPhone или iPad втора употреба.

Activation Lock се активира по подразбиране за iOS устройства, от версия 8 на операционната система насам, като това цели предотвратяването на употребата им от неоторизирани лица и намаляване на кражбите им, които бяха достигнали безпрецедентни нива. Опцията е налична за всички нови модели iPhone, iPad, iPod touch и Apple Watch, а потребителите могат да я изключат по собствено желание от приложението Find My iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This