Изберете Страница

Apple изненадващо премахна страницата за проверка на състоянието на iCloud Activation Lock

Apple неочаквано премахна страницата, която се използваше за проверка на iC;oud Activation Lock status, преди покупка на iPhone втора употреба. Там, както най-вероятно знаете, можеше да се провери по IMEI или сериен номер, дали дадено устройство е заключено към чужд iCloud акаунт, преди да го закупите от частно лице и така да избегнете покупката на краден или изгубен телефон.

Сега при отваряне на линка, ще видите грешка 404, а документацията на самата страница сочи, че това не е временен проблем и тя умишлено е свалена. Този текст препоръчваше на потребителите да проверят състоянието на Activation Lock на iPhone и iPad втора употреба, преди да ги закупят, за да си гарантират, че няма даимат пробелми при бъдещата им употреба и беше отстранен на 24 януари, а линкът спря да работи снощи.

Така и не става ясно, защо компанията направи това. Страницата беше наистина полезна, като част от борбата против продажбата на крадени телефони в сайтове като eBay, а препоръките на Apple са именно да направите проверка на статуса, преди да закупите iPhone или iPad втора употреба.

Activation Lock се активира по подразбиране за iOS устройства, от версия 8 на операционната система насам, като това цели предотвратяването на употребата им от неоторизирани лица и намаляване на кражбите им, които бяха достигнали безпрецедентни нива. Опцията е налична за всички нови модели iPhone, iPad, iPod touch и Apple Watch, а потребителите могат да я изключат по собствено желание от приложението Find My iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

iPhone 15 Plus изпреварва всички предишни модели iPhone в тест за живота на батерията

След старта на iPhone 15 идват и първите резултати от тестове на батерията, които обикновено са сред параметрите, вълнуващи най-много потребителите. Apple изтъкна ефективността на 3 nm A17 Pro, така че очакванията бяха iPhone 15 Pro и 15 Pro Max да заемат първото...

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес

iOS 17 ще стане официална по-късно днес. След повече от три месеца бета тестове, актуализацията ще е достъпна за iPhone Xr и по-нови модели и ще донесе множество нови функции и подобрения. StandBy StandBy е нов режим на екрана, който ви предоставя полезна информация,...

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Ето какво представи Apple на своето събитие Wonderlust

Най-очакваните продукти, които Apple представи на своето есенно събитие Wonderlust снощи разбира се са четирите модела от серията iPhone 15. За съжаление, поне за мен, тръпката от представянето на новите продукти някак си вече не е същата, тъй като 99% от слуховете до...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This