Изберете Страница

Apple изненадващо премахна страницата за проверка на състоянието на iCloud Activation Lock

Apple неочаквано премахна страницата, която се използваше за проверка на iC;oud Activation Lock status, преди покупка на iPhone втора употреба. Там, както най-вероятно знаете, можеше да се провери по IMEI или сериен номер, дали дадено устройство е заключено към чужд iCloud акаунт, преди да го закупите от частно лице и така да избегнете покупката на краден или изгубен телефон.

Сега при отваряне на линка, ще видите грешка 404, а документацията на самата страница сочи, че това не е временен проблем и тя умишлено е свалена. Този текст препоръчваше на потребителите да проверят състоянието на Activation Lock на iPhone и iPad втора употреба, преди да ги закупят, за да си гарантират, че няма даимат пробелми при бъдещата им употреба и беше отстранен на 24 януари, а линкът спря да работи снощи.

Така и не става ясно, защо компанията направи това. Страницата беше наистина полезна, като част от борбата против продажбата на крадени телефони в сайтове като eBay, а препоръките на Apple са именно да направите проверка на статуса, преди да закупите iPhone или iPad втора употреба.

Activation Lock се активира по подразбиране за iOS устройства, от версия 8 на операционната система насам, като това цели предотвратяването на употребата им от неоторизирани лица и намаляване на кражбите им, които бяха достигнали безпрецедентни нива. Опцията е налична за всички нови модели iPhone, iPad, iPod touch и Apple Watch, а потребителите могат да я изключат по собствено желание от приложението Find My iPhone.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Apple патентова технология за използване на екрана на iPhone в дъжда

Всички знаят колко трудно, да не кажем невъзможно е използването на телефона с мокри ръце. Това обаче би могло да се промени, тъй като Apple получи нов патент от службата за патенти и търговски марки на САЩ, описващ промени на функциите на електронно устройство във...

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Apple Watch Series 8 ще отчита телесната температура

Очаква се предстоящият Apple Watch Series 8 да може да отчита телесната температура под някаква форма. Сега журналистът Марк Гърман твърди, че сензорът на часовника ще е достатъчно точен, за да определи дали потребителят има треска. В своя бюлетин Power On Гърман...

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата

Съоснователят на Apple и бивш главен изпълнителен директор Стив Джобс посмъртно ще бъде удостоен с Президентския медал на свободата, обяви Белият дом. Това е най-високото гражданско отличие на САЩ, връчвано на лица, “с изключителен принос за просперитета, ценностите...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This