Изберете страница

Apple закупи метеорологичното приложение Dark Sky

Вграденото приложение Weather за iOS не е получавало основни промени от iOS 7, с изключение на преминаването от Yahoo Weather към Weather Channel в iOS 8. За да направи нужните промени в тази насока, Apple закупи изключително популярното Dark Sky. То ще продължи да се предлага в App Store (не е налично за нашия регион), но поддръжката за Android и Wear OS версията ще бъде спряна. Промяната ще повлияе и на приложението Carrot Weather, което използва същото API, както и на множество добавки за Chrome.

Новината беше обявена от Dark Sky във вторник, а самото приложение вече носи името „Dark Sky by Apple“ в своя уеб сайт.

За Android приложението вече не е достъпно за изтегляне, съществуващите потребители ще бъдат изключени на 1 юли тази година, като парите за покупка ще им бъдат възстановени, а самото API ще продължи да работи до края на следващата година.

“Нашата цел винаги е била да предоставим на света възможно най-добрата информация за времето, да помогнем на колкото се може повече хора да останат сухи и в безопасност и да го направим по начин, който зачита поверителността ви” посочва Dark Sky в публикация в блога си. “Няма по-добро място за постигане на тези цели от Apple”.

Apple все още не е коментирала информацията, няма и подробности за стойността на сделката, а Dark Sky струва 3.99 долара в App Store, но за съжаление не е достъпно за нашия пазар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This