Изберете Страница

Apple закупи метеорологичното приложение Dark Sky

Вграденото приложение Weather за iOS не е получавало основни промени от iOS 7, с изключение на преминаването от Yahoo Weather към Weather Channel в iOS 8. За да направи нужните промени в тази насока, Apple закупи изключително популярното Dark Sky. То ще продължи да се предлага в App Store (не е налично за нашия регион), но поддръжката за Android и Wear OS версията ще бъде спряна. Промяната ще повлияе и на приложението Carrot Weather, което използва същото API, както и на множество добавки за Chrome.

Новината беше обявена от Dark Sky във вторник, а самото приложение вече носи името „Dark Sky by Apple“ в своя уеб сайт.

За Android приложението вече не е достъпно за изтегляне, съществуващите потребители ще бъдат изключени на 1 юли тази година, като парите за покупка ще им бъдат възстановени, а самото API ще продължи да работи до края на следващата година.

“Нашата цел винаги е била да предоставим на света възможно най-добрата информация за времето, да помогнем на колкото се може повече хора да останат сухи и в безопасност и да го направим по начин, който зачита поверителността ви” посочва Dark Sky в публикация в блога си. “Няма по-добро място за постигане на тези цели от Apple”.

Apple все още не е коментирала информацията, няма и подробности за стойността на сделката, а Dark Sky струва 3.99 долара в App Store, но за съжаление не е достъпно за нашия пазар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini

10-инчовият сгъваем iPad на Apple може да замени гамата iPad Mini, твърди южнокорейското издание The Elec. Според доклада, компанията е започнала да разработва и 20-инчово сгъваемо устройство, което вероятно ще се превърне в MacBook Pro. 20-инчовото сгъваемо...

Apple пусна iOS 16.2 RC

Apple пусна iOS 16.2 RC

Малко повече от седмица след четвъртите бета версии, Apple пусна iOS 16.2 RC и iPadOS 16.2 RC. Те предлагат криптиране от край до край с възможност за избор на допълнителни функции на iCloud, като опцията ще пристигне за всички потребители в САЩ с официалните версии...

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple Car вероятно ще стартира през 2026 година на цена под 100 000 долара

Apple отдавна работи по свой собствен автоомбил, наричан Apple Car. Проектът носи името Titan и последните слухове сочат, че стартът на автомобила е отложен за 2026 година, а цената му ще е под 100 000 долара. Преди това се очакваше Apple Car да излезе на пазара през...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This