Изберете Страница

Apple закупи метеорологичното приложение Dark Sky

Вграденото приложение Weather за iOS не е получавало основни промени от iOS 7, с изключение на преминаването от Yahoo Weather към Weather Channel в iOS 8. За да направи нужните промени в тази насока, Apple закупи изключително популярното Dark Sky. То ще продължи да се предлага в App Store (не е налично за нашия регион), но поддръжката за Android и Wear OS версията ще бъде спряна. Промяната ще повлияе и на приложението Carrot Weather, което използва същото API, както и на множество добавки за Chrome.

Новината беше обявена от Dark Sky във вторник, а самото приложение вече носи името „Dark Sky by Apple“ в своя уеб сайт.

За Android приложението вече не е достъпно за изтегляне, съществуващите потребители ще бъдат изключени на 1 юли тази година, като парите за покупка ще им бъдат възстановени, а самото API ще продължи да работи до края на следващата година.

“Нашата цел винаги е била да предоставим на света възможно най-добрата информация за времето, да помогнем на колкото се може повече хора да останат сухи и в безопасност и да го направим по начин, който зачита поверителността ви” посочва Dark Sky в публикация в блога си. “Няма по-добро място за постигане на тези цели от Apple”.

Apple все още не е коментирала информацията, няма и подробности за стойността на сделката, а Dark Sky струва 3.99 долара в App Store, но за съжаление не е достъпно за нашия пазар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар