Изберете страница

Apple закупи метеорологичното приложение Dark Sky

Вграденото приложение Weather за iOS не е получавало основни промени от iOS 7, с изключение на преминаването от Yahoo Weather към Weather Channel в iOS 8. За да направи нужните промени в тази насока, Apple закупи изключително популярното Dark Sky. То ще продължи да се предлага в App Store (не е налично за нашия регион), но поддръжката за Android и Wear OS версията ще бъде спряна. Промяната ще повлияе и на приложението Carrot Weather, което използва същото API, както и на множество добавки за Chrome.

Новината беше обявена от Dark Sky във вторник, а самото приложение вече носи името „Dark Sky by Apple“ в своя уеб сайт.

За Android приложението вече не е достъпно за изтегляне, съществуващите потребители ще бъдат изключени на 1 юли тази година, като парите за покупка ще им бъдат възстановени, а самото API ще продължи да работи до края на следващата година.

“Нашата цел винаги е била да предоставим на света възможно най-добрата информация за времето, да помогнем на колкото се може повече хора да останат сухи и в безопасност и да го направим по начин, който зачита поверителността ви” посочва Dark Sky в публикация в блога си. “Няма по-добро място за постигане на тези цели от Apple”.

Apple все още не е коментирала информацията, няма и подробности за стойността на сделката, а Dark Sky струва 3.99 долара в App Store, но за съжаление не е достъпно за нашия пазар.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обяви iOS 18

Apple обяви iOS 18

Apple обяви следващата голяма актуализация на софтуерната си платформа за iPhone – дългоочакваната iOS 18. По време на WWDC 2024 вицепрезидентът по софтуера Крейг Федериги демонстирира многобройните нововъведения, които носи тя, а ние ще се опитаме да вместим...

Какво очакваме от WWDC 2024

Какво очакваме от WWDC 2024

35-ата годишна световна конференция на разработчиците на Apple ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Днес в 20 часа българско време ще се проведе встъпително основно събитие, по време на което ще бъде представен нов софтуер. Очакваме дебюта на iOS 18, iPadOS 18, macOS...

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This