Вграденото приложение Weather за iOS не е получавало основни промени от iOS 7, с изключение на преминаването от Yahoo Weather към Weather Channel в iOS 8. За да направи нужните промени в тази насока, Apple закупи изключително популярното Dark Sky. То ще продължи да се предлага в App Store (не е налично за нашия регион), но поддръжката за Android и Wear OS версията ще бъде спряна. Промяната ще повлияе и на приложението Carrot Weather, което използва същото API, както и на множество добавки за Chrome.

Новината беше обявена от Dark Sky във вторник, а самото приложение вече носи името „Dark Sky by Apple“ в своя уеб сайт.

За Android приложението вече не е достъпно за изтегляне, съществуващите потребители ще бъдат изключени на 1 юли тази година, като парите за покупка ще им бъдат възстановени, а самото API ще продължи да работи до края на следващата година.

“Нашата цел винаги е била да предоставим на света възможно най-добрата информация за времето, да помогнем на колкото се може повече хора да останат сухи и в безопасност и да го направим по начин, който зачита поверителността ви” посочва Dark Sky в публикация в блога си. “Няма по-добро място за постигане на тези цели от Apple”.

Apple все още не е коментирала информацията, няма и подробности за стойността на сделката, а Dark Sky струва 3.99 долара в App Store, но за съжаление не е достъпно за нашия пазар.