Изберете страница

Apple завършва работата си по realityOS, с която ще работят AR/VR очилата й

Apple завършва работата си по realityOS, с която ще работят AR/VR очилата й, твърди Марк Гърман. Фокусът на операционната система е върху набор приложения, които трябва да са готови, преди дебюта на устройството.

Всъщност за realityOS, се носят слухове от 2017 година, но съществуването на операционната система беше потвърдено окончателно по-рано тази година, когато препратки към нея бяха открити в регистрационни файлове за качване в App Store и отворения код на Apple. В последния си бюлетин Power On, Гърман посочва, че realityOS “ще включва версии със смесена реалност на основни приложения на Apple като Messages, FaceTime и Maps”. Според него първата версия на операционната система е “приключена вътрешно и трябва да е готова за новия хардуер през следващата година”.

По-рано гърман сподели, че AR/VR очилата на компанията ще се фокусират върху игрите, потреблението на медии и комуникацията. Той вярва, че Memojis и SharePlay ще са в центъра на изживяването.

Журналистът добавя, че обявите за работа сочат, че Apple увеличава наемането на специалисти, свързани с устройството. Компанията търси производител на софтуер с опит във визуалните ефекти и игровите активи за създаване на съдържание за AR и VR среда, разработчици, които могат да изграждат инструменти и рамки, за да позволят свързани изживявания в 3D свят със смесена реалност и инженери, които могат да работят върху инструменти за разработка, включително App Intents, които позволяват на приложенията да работят с функции като Siri и Shortcuts. Обявите за работа предполагат, че Apple планира да създаде видео услуга за очилата, включваща 3D съдържание, което може да се възпроизвежда във виртуална реалност.

В допълнение към новоназначените служители, според слуховете, компанията е направила промени и в мениджърския екип, който наблюдава развитието на проекта, като е включила старши ръководител от проекта за автономен автомобил и един от най-старшите мениджъри по софтуерно инженерство. Естеството на позиците предполага, че за очилата може да има набор от приложения за здраве и производителност.

DigiTimes вярва, че очилата на Apple ще влязат в масово производство през март следващата година, а анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че те могат да бъдат представени официално още през януари.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обявяви специално събитие за 7 май

Apple обяви специално събитие за 7 май, под надслов „Let Loose“. То ще се проведе онлайн в 17 часа българско време и се очаква да е фокусирано върху нов iPad и аксесоари, като се говори за нови iPad Pro, iPad Air, Apple Pencil и Magic Keyboard. Събитието изглежда ще е...

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

С iOS 18 приложението Notes ще получи нови функции

iOS 18 ще добави няколко нови функции към приложението Notes, свързани с гласови бележки и математика, твърди AppleInsider. Според информацията, iOS 18 ще позволи на потребителите на iPhone да записват гласови бележки директно в приложението Notes, а след това тези...

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This