Изберете Страница

Apple завършва работата си по realityOS, с която ще работят AR/VR очилата й

Apple завършва работата си по realityOS, с която ще работят AR/VR очилата й, твърди Марк Гърман. Фокусът на операционната система е върху набор приложения, които трябва да са готови, преди дебюта на устройството.

Всъщност за realityOS, се носят слухове от 2017 година, но съществуването на операционната система беше потвърдено окончателно по-рано тази година, когато препратки към нея бяха открити в регистрационни файлове за качване в App Store и отворения код на Apple. В последния си бюлетин Power On, Гърман посочва, че realityOS “ще включва версии със смесена реалност на основни приложения на Apple като Messages, FaceTime и Maps”. Според него първата версия на операционната система е “приключена вътрешно и трябва да е готова за новия хардуер през следващата година”.

По-рано гърман сподели, че AR/VR очилата на компанията ще се фокусират върху игрите, потреблението на медии и комуникацията. Той вярва, че Memojis и SharePlay ще са в центъра на изживяването.

Журналистът добавя, че обявите за работа сочат, че Apple увеличава наемането на специалисти, свързани с устройството. Компанията търси производител на софтуер с опит във визуалните ефекти и игровите активи за създаване на съдържание за AR и VR среда, разработчици, които могат да изграждат инструменти и рамки, за да позволят свързани изживявания в 3D свят със смесена реалност и инженери, които могат да работят върху инструменти за разработка, включително App Intents, които позволяват на приложенията да работят с функции като Siri и Shortcuts. Обявите за работа предполагат, че Apple планира да създаде видео услуга за очилата, включваща 3D съдържание, което може да се възпроизвежда във виртуална реалност.

В допълнение към новоназначените служители, според слуховете, компанията е направила промени и в мениджърския екип, който наблюдава развитието на проекта, като е включила старши ръководител от проекта за автономен автомобил и един от най-старшите мениджъри по софтуерно инженерство. Естеството на позиците предполага, че за очилата може да има набор от приложения за здраве и производителност.

DigiTimes вярва, че очилата на Apple ще влязат в масово производство през март следващата година, а анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че те могат да бъдат представени официално още през януари.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Сгъваемият iPhone ще може сам да се защити при изпускане

Apple работи върху технология, която позволява на iPhone или iPad със сгъваем дисплей да откриват изпускане и незабавно да се затварят по пътя към земята, за да минимизират евентуалните щети. Наскоро подадена заявка за патент, наречена “Самоприбиращо се дисплейно...

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Нови изображения подкрепят слуховете за solid state бутони в серията iPhone 15

Още миналата година известният анализатор Минг-Чи Куо съобщи, че бутоните за сила на звука и включване в серията iPhone 15 ще претърпят генерална промяна. Става въпрос конкретно за двата Pro модела, които ще получат solid state бутони с хаптична връзка, наподобяващи...

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще добави Voice Isolation за обажданията

iOS 16.4 ще предложи нова функция за обажданията, сочат бележките към RC версията, пусната тази седмица. Функцията ще се нарича Voice Isolation и ще дава приоритет на гласа ви, блокирайки околния шум, за да направи разговорите по-ясни. Всъщност Voice Isolation е...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This