Изберете Страница

Apple е сериозно загрижена за продажбите на iPhone 14 Plus

Apple е сериозно загрижена за продажбите на iPhone 14 Plus и обмисля промени в серията iPhone 15 следващата година, твърди публикация в Naver.

iPhone 14 Plus е най-новото допълнение в линията на компанията, което замени 5.4” mini. Устройството разполага със същия дизайн, камери и производителност като стандартния iPhone 14, но е с по-голям дисплей и батерия. Според публикацията, Apple обмисля две стратегии. Първата е да продължи да диференцира стандартните и Pro модели iPhone, за което преди това съобщи и известният анализатор Минг-Чи Куо. Втората стратегия включва намаляване на цената на модела Plus, която започва от 899 долара. Това намаление означава, че и стандартния iPhone 14, чиято цена започва от 799 долара, също може да поевтинее, освен ако компанията не е решила просто да стопи ценовата разлика между двата модела.

През последните години Apple направи няколко промени в своята гама iPhone. Това започна с iPhone 6 и 6 Plus, когато компанията предложи за пръв път модел с голям дисплей и продължи с увеличаването на серията до 4 модела с различни материали, цветове и характеристики на камерата. В iPhone 13 Pro компанията уеднакви камерите с 13 Pro Max, докато преди това по-добрите характеристики оставаха преимущество на големия вариант.

С iPhone 14 Apple избра да замени малкият 5.4” модел с 6.7” iPhone 14 Plus, което обаче явно не се оказа правилното решение, ако се съди по ниските продажби на устройството. Интересно ще е да видим какви промени ще направи гигантът следващата година и дали те ще се сведат само до намаляване на цената на Plus модела, или Appleще ни изненада с нестандартно решение, което отново ще изстреля продажбите й към върха.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This