Изберете страница

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината.

Куо обяви, че производството на iPhone във фабриката в Джънджоу е било значително засегнато от протестите срещу неблагоприятните условия на труд, което го е принудило да намали прогнозата си за доставките за четвъртото тримесечие на 2022 с 20% до 70 – 75 милиона бройки, в сравнение с предишните 80 – 85 милиона устройства.

Средната степен на използване на капацитета във фабриката през ноември е била само около 20% и се очаква да се подобри до 30 – 40% през декември, според Куо. Той посочва още, че Pegatron и Luxshare са получили около 10% от поръчките за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max от Foxconn, но доставките няма да са налични поне до края на декември.

Анализаторът вярва, че проблемите с производството могат да доведат до значителен спад в приходите от iPhone с 20 -30 % или повече за това тримесечие. Поради дългите забавяния на доставките и рецесията, Куо смята, че по-голямата част от търсенето на двата модела през това тримесечие просто ще изчезне, вместо да бъде отложено, което предполага, че много клиенти, които биха закупили някое от двете устройства, няма да го направят дори и през януари или по-късно, когато доставките се нормализират.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This