Изберете Страница

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината.

Куо обяви, че производството на iPhone във фабриката в Джънджоу е било значително засегнато от протестите срещу неблагоприятните условия на труд, което го е принудило да намали прогнозата си за доставките за четвъртото тримесечие на 2022 с 20% до 70 – 75 милиона бройки, в сравнение с предишните 80 – 85 милиона устройства.

Средната степен на използване на капацитета във фабриката през ноември е била само около 20% и се очаква да се подобри до 30 – 40% през декември, според Куо. Той посочва още, че Pegatron и Luxshare са получили около 10% от поръчките за iPhone 14 Pro и 14 Pro Max от Foxconn, но доставките няма да са налични поне до края на декември.

Анализаторът вярва, че проблемите с производството могат да доведат до значителен спад в приходите от iPhone с 20 -30 % или повече за това тримесечие. Поради дългите забавяния на доставките и рецесията, Куо смята, че по-голямата част от търсенето на двата модела през това тримесечие просто ще изчезне, вместо да бъде отложено, което предполага, че много клиенти, които биха закупили някое от двете устройства, няма да го направят дори и през януари или по-късно, когато доставките се нормализират.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги

Apple отчете 2 милиарда активни устройства и нов рекорд за приходи от услуги. Наред с това компанията отбеляза спад за фискалното тримесечие с приходи от малко над 117 милиарда долара, или 5% на годишна база, в сравнение със същия период на миналата година. Въпреки...

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей

Следващият Apple Watch Ultra ще пристигне с почти 10% по-голям дисплей, твърдят последните слухове. Според DigiTimes, устройството ще има 2.1” дисплей и тази информация съответства на споделената миналия месец от Джеф Пу. Настоящият Apple Watch Ultra има около 1.93”...

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Перископната камера ще е ексклузивна за iPhone 15 и 16 Ultra

Отдавна се носят слухове за дългоочакваната перископна камера, която ще получи iPhone. Според известният анализатор Минг-Чи Куо обаче, тя ще е ексклузивна само за един модел в следващите две поколения - iPhone 15 и 16 Ultra. Тази новина може би е изненадваща, тъй като...

0 коментара

Pin It on Pinterest

Share This