Изберете Страница

Apple едва ли ще представи iPhone с Touch ID под дисплея в следващите две години

Apple едва ли ще представи iPhone с Touch ID под дисплея в следващите две години, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Всъщност в своите изследователски бележки от септември миналата година Куо прогнозира, че компанията ще пусне поне един нов модел iPhone със скенер за пръстови отпечатъци под екрана през втората половина на 2023 година, но последният му пост в Twitter предполага, че това е все по-малко вероятно да се случи.

“По-рано прогнозирах, че iPhone ще поддържа разпознаване на пръстови отпечатъци/Touch ID най-рано през 2023 годин”, пише анализаторът. “Последното проучване обаче показва, че новите iPhone през 2023 и 2024 година може да не получат Touch ID под дисплея. Face ID с маска на iPhone вече е страхотно решение за биометрика”.

Apple наистина тества скенер за пръстови отпечатъци под екрана за поне няколко модела iPhone 13, според докладите на Джоана Стърн от The Wall Street Journal и Марк Гурман от Bloomberg, но очевидно е решила да не продължава напред с тази идея. Touch ID под екрана би била полезна когато Face ID не работеше при носене на маса, но с iOS 15.4 Apple въведе нова опция за настройка на функцията за биометрично идентифициране.

Разбира се все още можем да твърдим, че наличието и на двете функции би донесло на потребителите повече възможности, но туитът на Куо предполага, че това няма да се случи преди 2025 година, ако изобщо Apple някога се върне към тази идея. Остава възможността Touch ID да бъде вграден в бутона за включване, както е при новите модели iPad Air и iPad mini, но за сега слуховете не предполагат подобен вариант.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

iOS 16.4  ще добави някои нови функции

iOS 16.4 ще добави някои нови функции

След почти 6 седмици бета тестове, се очаква iOS 16.4 да бъде пусната официално тази седмица, за да добави някои нови функции за iPhone 8 и по-новите модели. С актуализацията ще пристигнат нови емотикони, въведени с Unicode 15.0, сред които треперещо лице, сърце в три...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This