Изберете Страница

Apple едва ли ще представи iPhone с Touch ID под дисплея в следващите две години

Apple едва ли ще представи iPhone с Touch ID под дисплея в следващите две години, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Всъщност в своите изследователски бележки от септември миналата година Куо прогнозира, че компанията ще пусне поне един нов модел iPhone със скенер за пръстови отпечатъци под екрана през втората половина на 2023 година, но последният му пост в Twitter предполага, че това е все по-малко вероятно да се случи.

“По-рано прогнозирах, че iPhone ще поддържа разпознаване на пръстови отпечатъци/Touch ID най-рано през 2023 годин”, пише анализаторът. “Последното проучване обаче показва, че новите iPhone през 2023 и 2024 година може да не получат Touch ID под дисплея. Face ID с маска на iPhone вече е страхотно решение за биометрика”.

Apple наистина тества скенер за пръстови отпечатъци под екрана за поне няколко модела iPhone 13, според докладите на Джоана Стърн от The Wall Street Journal и Марк Гурман от Bloomberg, но очевидно е решила да не продължава напред с тази идея. Touch ID под екрана би била полезна когато Face ID не работеше при носене на маса, но с iOS 15.4 Apple въведе нова опция за настройка на функцията за биометрично идентифициране.

Разбира се все още можем да твърдим, че наличието и на двете функции би донесло на потребителите повече възможности, но туитът на Куо предполага, че това няма да се случи преди 2025 година, ако изобщо Apple някога се върне към тази идея. Остава възможността Touch ID да бъде вграден в бутона за включване, както е при новите модели iPad Air и iPad mini, но за сега слуховете не предполагат подобен вариант.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

Цената на iPhone 14 може да започва от 799 долара

С наближаване на премиерата на iPhone 14, слуховете за новите мадели стават все повече и повече. Последните визират цената им и твърдят, че тя може да започва от 799 долара. Информацията пристига с любезното съдействие на корейския блог Naver и сочи, че iPhone 14 ще...

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Apple може да пусне iPadOS 16 месец след iOS 16

Откакто Apple създаде iPadOS, актуализациите на софтуера за таблети излизаха заедно с тези за iPhone, това обаче може да се промени следващия месец, твърди Bloomberg. Apple планира да отложи пускането на iPadOS 16 с около месец, в сравнение с iOS 16, която ще излезе...

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават

Разликите между iPhone 14 и 14 Pro се задълбочават – Pro моделите ще имат и по-добър OLED панел, твърдят последните слухове. Samsung Display ще използва по-усъвършенствани материали за панелите на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max, пише The Elec. Samsung ще използва...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This