Изберете страница

Apple едва ли ще представи iPhone с Touch ID под дисплея в следващите две години

Apple едва ли ще представи iPhone с Touch ID под дисплея в следващите две години, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Всъщност в своите изследователски бележки от септември миналата година Куо прогнозира, че компанията ще пусне поне един нов модел iPhone със скенер за пръстови отпечатъци под екрана през втората половина на 2023 година, но последният му пост в Twitter предполага, че това е все по-малко вероятно да се случи.

“По-рано прогнозирах, че iPhone ще поддържа разпознаване на пръстови отпечатъци/Touch ID най-рано през 2023 годин”, пише анализаторът. “Последното проучване обаче показва, че новите iPhone през 2023 и 2024 година може да не получат Touch ID под дисплея. Face ID с маска на iPhone вече е страхотно решение за биометрика”.

Apple наистина тества скенер за пръстови отпечатъци под екрана за поне няколко модела iPhone 13, според докладите на Джоана Стърн от The Wall Street Journal и Марк Гурман от Bloomberg, но очевидно е решила да не продължава напред с тази идея. Touch ID под екрана би била полезна когато Face ID не работеше при носене на маса, но с iOS 15.4 Apple въведе нова опция за настройка на функцията за биометрично идентифициране.

Разбира се все още можем да твърдим, че наличието и на двете функции би донесло на потребителите повече възможности, но туитът на Куо предполага, че това няма да се случи преди 2025 година, ако изобщо Apple някога се върне към тази идея. Остава възможността Touch ID да бъде вграден в бутона за включване, както е при новите модели iPad Air и iPad mini, но за сега слуховете не предполагат подобен вариант.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

iOS 18 ще е с нова визия, базирана на visionOS

Мина доста време, откакто последно Apple направи мащабни промени в дизайнерския език на iOS. Вместо това компанията бавно променя специфични части на системата, като заключения екран с iOS 16 например. Сега обаче се появи слух, според който iOS 18 ще получи нов...

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple вече е продала до 180 000 очила Vision Pro

Apple е продала между 160 000 и 180 000 очила Vision Pro през първия си уикенд с предварителни поръчки, твърди анализаторът Минг-Чи Куо. В нова публикация в Medium Куо посочва, че очилата са разпродадени скоро след отварянето на процеса на предварителна поръчка, като...

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

Apple премахва приложението за пулсова оксиметрия от часовниците си в САЩ

В опит да избегне забраната за внос в САЩ на Apple Watch Series 9 и Ultra 2, причинена от патентен спор с калифорнийската фирма Masimo, Apple премахва приложението си за пулсова оксиметрия, съобщи „Digital Trends”. В писмо от Masimo до съдия от апелативния съд от 15...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This