Изберете Страница

Apple едва ли ще представи iPhone с Touch ID под дисплея в следващите две години

Apple едва ли ще представи iPhone с Touch ID под дисплея в следващите две години, твърди известният анализатор Минг-Чи Куо.

Всъщност в своите изследователски бележки от септември миналата година Куо прогнозира, че компанията ще пусне поне един нов модел iPhone със скенер за пръстови отпечатъци под екрана през втората половина на 2023 година, но последният му пост в Twitter предполага, че това е все по-малко вероятно да се случи.

“По-рано прогнозирах, че iPhone ще поддържа разпознаване на пръстови отпечатъци/Touch ID най-рано през 2023 годин”, пише анализаторът. “Последното проучване обаче показва, че новите iPhone през 2023 и 2024 година може да не получат Touch ID под дисплея. Face ID с маска на iPhone вече е страхотно решение за биометрика”.

Apple наистина тества скенер за пръстови отпечатъци под екрана за поне няколко модела iPhone 13, според докладите на Джоана Стърн от The Wall Street Journal и Марк Гурман от Bloomberg, но очевидно е решила да не продължава напред с тази идея. Touch ID под екрана би била полезна когато Face ID не работеше при носене на маса, но с iOS 15.4 Apple въведе нова опция за настройка на функцията за биометрично идентифициране.

Разбира се все още можем да твърдим, че наличието и на двете функции би донесло на потребителите повече възможности, но туитът на Куо предполага, че това няма да се случи преди 2025 година, ако изобщо Apple някога се върне към тази идея. Остава възможността Touch ID да бъде вграден в бутона за включване, както е при новите модели iPad Air и iPad mini, но за сега слуховете не предполагат подобен вариант.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2

Apple пусна iOS 16.1.2 с някои корекции на грешки и оптимизации. Според бележките към изданието, iOS 16.1.2 въвежда подобрена съвместимост с безжични оператори, заедно с оптимизация за Crash Detection за моделите iPhone 14 и 14 Pro. Оптимизирането на Crash Detection...

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max

Apple е изправена пред проблеми с доставките на iPhone 14 Pro и 14 Pro Max заради протести в основната фабрика на Foxconn в Китай. Според известния анализатор Минг-Чи Куо, доставките на устройствата ще са “значително по-ниски” през последното тримесечие на годината....

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата

iPhone 15 ще получи нов сензор на камерата, произведен от Sony, който все още не е пуснат на пазара, твърдят последните слухове. Според доклад на Nikkei, Apple ще използва най-новия и съвременен сензор на Sony за предстоящата си серия iPhone 15. Той ще удвои сигнала...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This