Изберете страница

Apple доминира на пазара на смарт часовници през първата половина на 2020 година

Apple Watch представлява 51.4% от световния пазар на смарт часовници през първата половина на годината, сочат нови данни на Countrpoint Research.

Всъщност другите доставчици дори и не могат да се доближат до дела на Apple, като Garmin е с 9.4% от приходите, а Huawei – с 8.3%.

Общите доставки на смарт часовници в световен мащаб са нарастнали с 20% през годината, дори на фона на пандемията, а доставките на Apple – с 22%. Общо близо 42 милиона интелигентни часовници са изпратени през първата половина на 2020 година. По обем на пратките, Apple Watch Series 5 е най-продавания модел в света, следван от по-достъпните Apple Watch Series 3. Huawei Watch GT2 и Galaxy Watch Active 2 са на трето и четвърто място по продажби.

Apple продължава да доминира на пазара на смарт часовници, както по обем, така и по стойност, завладявайки рекордна половина, благодарение на Apple Watch Series 5 и търсенето в Европа и Северна Америка. Counterpoint Research прогнозира, че откриването на падане и SPO2 ще бъдат две ключови характеристики, масово възприето от бъдещите модели смарт часовници. Apple вече е въвела откриването на падане, а слуховете предполагат, че мониторинг на кислорода в кръвта може да е една от функциите на Apple Watch Series 6.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple пусна Apple Watch Series 9 PRODUCT(RED) по случай Световния ден за борва с ХИВ/СПИН

Apple подкрепя Глобалния фонд (RED) от 2006 г., като помага за финансиране на програми за ХИВ/СПИН в Африка. През последните 17 години клиентите на гиганта помогнаха за набирането на повече от четвърт милиард долара, осигурявайки на милиони хора достъп до...

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

macOS Sonoma: Как да стартираме ефекти в разговора чрез жестове

От няколко години Apple се занимава със софтуерни функции за подобряване на качеството на видеоразговорите през уеб камерата. macOS Sonoma използва по-забавен подход с въвеждането на 3D ефекти с добавена реалност. Тъй като Apple прави и Mac и macOS, тя може да вгражда...

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

След проблемитe с прегряването на iPhone 15, Apple може да подобри хардуерно охлаждането в iPhone 16

Apple трябваше да направи някои корекции в iOS, за да реши проблемите с прегряването на iPhone 15, но сега се появи информация, която предполага, че компанията се кани да направи хардуерни промени през следващата година, за да подобри пасивното охлаждане. Скоро след...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This