Изберете страница

Apple доминира на пазара на смарт часовници през първата половина на 2020 година

Apple Watch представлява 51.4% от световния пазар на смарт часовници през първата половина на годината, сочат нови данни на Countrpoint Research.

Всъщност другите доставчици дори и не могат да се доближат до дела на Apple, като Garmin е с 9.4% от приходите, а Huawei – с 8.3%.

Общите доставки на смарт часовници в световен мащаб са нарастнали с 20% през годината, дори на фона на пандемията, а доставките на Apple – с 22%. Общо близо 42 милиона интелигентни часовници са изпратени през първата половина на 2020 година. По обем на пратките, Apple Watch Series 5 е най-продавания модел в света, следван от по-достъпните Apple Watch Series 3. Huawei Watch GT2 и Galaxy Watch Active 2 са на трето и четвърто място по продажби.

Apple продължава да доминира на пазара на смарт часовници, както по обем, така и по стойност, завладявайки рекордна половина, благодарение на Apple Watch Series 5 и търсенето в Европа и Северна Америка. Counterpoint Research прогнозира, че откриването на падане и SPO2 ще бъдат две ключови характеристики, масово възприето от бъдещите модели смарт часовници. Apple вече е въвела откриването на падане, а слуховете предполагат, че мониторинг на кислорода в кръвта може да е една от функциите на Apple Watch Series 6.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Снимки на макети разкриват дизайна на iPhone 16 и 16 Pro

Нови снимки на макети, публикувани в социалните медии днес, разкриват дизайна на серията iPhone 16. Ясно се вижда новият бутон за заснемане, преработеният модул на камерата на моделите iPhone 16 и много други подробности. pic.twitter.com/GiIWNkXcI8 — Sonny Dickson...

WWDC 2024 започва на 10 юни

WWDC 2024 започва на 10 юни

Apple официално обяви, че тазгодишната Световна конференция на разработчиците ще се проведе от 10 юни до 14 юни.  Цялата конференция ще е достъпна онлайн за всички разработчици, заедно със специалното събитие в Apple Park на 10 юни. В анонс за пресата, по повод WWDC...

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple ще ъпдейтва iPhone в магазините си, без да се налага да бъдат вадени от кутията

Apple се готви да пусне нова система, която ще позволи на персонала в магазина да ъпдейтва безжично софтуера на iPhone преди продажба, без да се налага да ги изважда от опаковката им, съобщи в своя бюлетин Power On, Марк Гърман от Bloomberg. Според него, новата...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This