Изберете Страница

Apple доминира на пазара на смарт часовници през първата половина на 2020 година

Apple Watch представлява 51.4% от световния пазар на смарт часовници през първата половина на годината, сочат нови данни на Countrpoint Research.

Всъщност другите доставчици дори и не могат да се доближат до дела на Apple, като Garmin е с 9.4% от приходите, а Huawei – с 8.3%.

Общите доставки на смарт часовници в световен мащаб са нарастнали с 20% през годината, дори на фона на пандемията, а доставките на Apple – с 22%. Общо близо 42 милиона интелигентни часовници са изпратени през първата половина на 2020 година. По обем на пратките, Apple Watch Series 5 е най-продавания модел в света, следван от по-достъпните Apple Watch Series 3. Huawei Watch GT2 и Galaxy Watch Active 2 са на трето и четвърто място по продажби.

Apple продължава да доминира на пазара на смарт часовници, както по обем, така и по стойност, завладявайки рекордна половина, благодарение на Apple Watch Series 5 и търсенето в Европа и Северна Америка. Counterpoint Research прогнозира, че откриването на падане и SPO2 ще бъдат две ключови характеристики, масово възприето от бъдещите модели смарт часовници. Apple вече е въвела откриването на падане, а слуховете предполагат, че мониторинг на кислорода в кръвта може да е една от функциите на Apple Watch Series 6.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Нови рендери на iPhone 14 Pro подчертават промените в дизайна му

Джон Просър сподели нови рендери на iPhone 14 Pro, които ни предоставят най-точния поглед върху бъдещите промени в дизайна му. Във видеото си в каннала Front Page Tech, той разкрива концепцията, създадена от дизайнера Ян Зелбо:...

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Има риск iPhone 14 да се забави тази година

Въпреки че у нас вече не се говори за пандемията от COVID-19 и всички мерки останаха в миналото, в други части на света това не е така. За съжаление точно в един от тези региони се произвежда iPhone - Китай. Все още има риск поне един от предстоящите модели iPhone 14...

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

iPhone 14 Pro може да предложи Always-On дисплей

Миналогодишните iPhone 13 Pro и 13 Max бяха първите модели на Apple със 120 Hz ProMotion дисплей. Техните наследници тази година ще продължат да използват технологията, но техните дисплеи ще могат да се похвалят с разширена променливост на честотата на опресняване. За...

0 коментара

Подайте коментар