Apple Watch представлява 51.4% от световния пазар на смарт часовници през първата половина на годината, сочат нови данни на Countrpoint Research.

Всъщност другите доставчици дори и не могат да се доближат до дела на Apple, като Garmin е с 9.4% от приходите, а Huawei – с 8.3%.

Общите доставки на смарт часовници в световен мащаб са нарастнали с 20% през годината, дори на фона на пандемията, а доставките на Apple – с 22%. Общо близо 42 милиона интелигентни часовници са изпратени през първата половина на 2020 година. По обем на пратките, Apple Watch Series 5 е най-продавания модел в света, следван от по-достъпните Apple Watch Series 3. Huawei Watch GT2 и Galaxy Watch Active 2 са на трето и четвърто място по продажби.

Apple продължава да доминира на пазара на смарт часовници, както по обем, така и по стойност, завладявайки рекордна половина, благодарение на Apple Watch Series 5 и търсенето в Европа и Северна Америка. Counterpoint Research прогнозира, че откриването на падане и SPO2 ще бъдат две ключови характеристики, масово възприето от бъдещите модели смарт часовници. Apple вече е въвела откриването на падане, а слуховете предполагат, че мониторинг на кислорода в кръвта може да е една от функциите на Apple Watch Series 6.