Изберете Страница

Apple доминира на пазара на смарт часовници през първата половина на 2020 година

Apple Watch представлява 51.4% от световния пазар на смарт часовници през първата половина на годината, сочат нови данни на Countrpoint Research.

Всъщност другите доставчици дори и не могат да се доближат до дела на Apple, като Garmin е с 9.4% от приходите, а Huawei – с 8.3%.

Общите доставки на смарт часовници в световен мащаб са нарастнали с 20% през годината, дори на фона на пандемията, а доставките на Apple – с 22%. Общо близо 42 милиона интелигентни часовници са изпратени през първата половина на 2020 година. По обем на пратките, Apple Watch Series 5 е най-продавания модел в света, следван от по-достъпните Apple Watch Series 3. Huawei Watch GT2 и Galaxy Watch Active 2 са на трето и четвърто място по продажби.

Apple продължава да доминира на пазара на смарт часовници, както по обем, така и по стойност, завладявайки рекордна половина, благодарение на Apple Watch Series 5 и търсенето в Европа и Северна Америка. Counterpoint Research прогнозира, че откриването на падане и SPO2 ще бъдат две ключови характеристики, масово възприето от бъдещите модели смарт часовници. Apple вече е въвела откриването на падане, а слуховете предполагат, че мониторинг на кислорода в кръвта може да е една от функциите на Apple Watch Series 6.

Десислава Тенева

Десислава Тенева

Автор

Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в тази област. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии и е била администратор на най-големия български Android форум, след което открива света на Apple и остава в плен на най-могъщата технологична компания в света.

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни

34-тата световна конференция на разработчиците WWDC 2023 ще се проведе от 5 до 9 юни, съобщи Apple. В по-голямата си част тя ще е онлайн и ще е безплатна за всички разработчици, но компанията планира целодневно специално събитие за избрани разработчици и студенти,...

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Siri може да прави запис на екрана в iOS 16.5 Beta 1

Без да губи ценно време, Apple вече пусна iOS 16.5 Beta 1 за разработчици вчера. С тази версия компанията се съсредоточава върху подобряване на функционалността на Siri и предлага нова функция Screen Recording с гласовия асистент. Вече можете да кажете “Hey Siri,...

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 15 само с eSIM ще бъде пусната в повече региони

Серията iPhone 14 пристигна с поддръжка на eSIM, продължавайки традицията, въведена с iPhone Xs през 2018 година. За пръв път обаче Apple пусна моделите без физически слот за SIM карта в САЩ. Сега слуховете сочат, че гигантът планира да разшири тази си инициатива в...

0 коментара

Подайте коментар

Pin It on Pinterest

Share This