Според слуховете, Apple ще разшири броя на компаниите, които могат да сглобяват iPhone. Luxshare Precision може да се присъедини към клуба на привилигированите, според надеждния анализатор Минг-Чи Куо, за да се намали риска от недостиг на устройства. С този ход производителите на любимите ни смартфони стават три – Foxconn, Pegatron и Luxshare Prcision.

Куо посочва в бележките си към инвеститорите, че новият продуктов цикъл на iPhone е съкратен, но всъщност Luxshare не е нов производител, защото именно тази компания произвежда AirPods и компоненти на iPhone. Анализаторът прогнозира, че сега тя ще получи и други важни продукти, като Apple Watch например.

Както със сигурност знаете, повечето iPhone се сглобяват в Китай, но наскоро Luxshare обяви намеренията си да разшири производството си във Виетнам. В основата на заплахата от недостиг на iPhone стои разбира се епидемията от коронавирус в Китай, която затвори редица големи заводи, сред които и този на Foxconn. За разлика от Apple, Samsung не изпитва подобни проблеми, тъй като повечето й смартфони се произвеждат във Виетнам.